Головна Новини Суспільство події Закарпатський чиновник розкрав природних ресурсів на 56 млн гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Закарпатський чиновник розкрав природних ресурсів на 56 млн гривень

Чоловік працював під виглядом розчистки та регулювання русел річок

22 вересня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

Служба Безпеки України викрила ще одного чиновника, який розкрав природні ресурси на 56 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Закарпатський чиновник розкрав природних ресурсів на 56 млн гривень

Затримання чиновника, фото СБУ

Ним був керівник управління державного водного управління на Закарпатті. Чиновник "прикривав" тіньовий видобуток піщано-гравійної суміші під виглядом розчистки та регулюванням русел річок. Збитки від його протиправної діяльності СБУ оцінюють у 56 млн гривень. 

"За даними слідства, посадовець, до обов’язків якого входить збереження місцевої екосистеми, погодився "заплющити очі" на її руйнування. Натомість надав підприємцям повний безконтрольний доступ для проведення робіт без жодних дозволів", — говориться у повідомленні СБУ. 

Наразі, чиновнику повідомили про підозру за статтею службова недбалість. 

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про те, що СБУ припинила незаконне вивезення деревини за кордон. За підробленими документами зловмисники вивозили до 1000 кубометрів деревини в місяць. Зловмисники перевозили в місяць до 30 вантажівок. Українську деревину до країн ЄС завозили за сфальсифікованими документами. Аби їх підробити залучили представників лісових господарств з Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей. Щомісяця зловмисники отримували відкати у сумі майже 4 млн гривень. Правоохоронці затримали їх на гарячому, коли ті передавали черговий транш хабаря посадовим особами лісогосподарського підприємства Сумщини. Затримання силовики проводили спільно з працівниками Львівської обласної прокуратури. У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201-1, ст. 368 та ст. 369 КК України, тривають слідчі дії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини