Головна Новини Суспільство події СБУ припинила незаконне вивезення деревини за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ припинила незаконне вивезення деревини за кордон

За підробленими документами зловмисники вивозили до 1000 кубометрів деревини в місяць

20 вересня 2021, 15:53
Поділіться публікацією:

Щомісяця з України за підробленими документами вивозилось до 1000 кубометрів лісу. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

СБУ припинила незаконне вивезення деревини за кордон

Затримання під час передачі хабаря, фото СБУ

Зловмисники перевозили в місяць до 30 вантажівок. Українську деревину до країн ЄС завозили за сфальсифікованими документами. Аби їх підробити залучили представників лісових господарств з Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

Щомісяця зловмисники отримували відкати у сумі майже 4 млн гривень. Правоохоронці затримали їх на гарячому, коли ті передавали черговий транш хабаря посадовим особами лісогосподарського підприємства Сумщини.

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201-1, ст. 368 та ст. 369 КК України, тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність службових осіб інших підприємств та установ лісової галузі", — йдеться у повідомленні.

Затримання силовики проводили спільно з працівниками Львівської обласної прокуратури.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що цілий арсенал зі зброєю виявили співробітники Служби безпеки України під час антитерористичних навчань на кордоні з Білоруссю. Неподалік від селища Бутове на Рівненщині спецпризначенці знайшли  дві реактивні протитанкові гранати РПГ-26, вісім ручних гранат РДГ-5 із запалами до них, п'ять кілограмів вибухової речовини, два магазини до АК-74 та 170 патронів.  Все це виявили у ході відпрацювання прикордонної смуги держкордону України. Всі вилучені засоби спецпризначенці направили на експертизу. У вилученні зброї працівникам СБУ допомогли представники Нацполіції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

20 вересня 2021, 16:21

30 грузовиков в месяц. Ну это просто мелочь, один мелкий браконьер. А у меня друзья живут во Львове, напротив их дома поезда ходят. Улица Замарстынивська, если кто знает. Так по этой ЖД регулярно проходит около 10 составов в день, груженых кругляком, в сторону границы.


Новини