Головна Новини Суспільство події Захоплення Запорізької АЕС: командира рф, який керував нападом, притягнуть до відповідальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Захоплення Запорізької АЕС: командира рф, який керував нападом, притягнуть до відповідальності

Командир керував нападом на Запорізьку атомну електростанцію у м. Енергодарі

18 травня 2022, 18:40 comments2025
Поділіться публікацією:
Командиру військової частини рф, який відповідальний за захоплення Запорізької АЕС, повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України.
Правоохоронці ідентифікували та заочно повідомили про підозру командиру військової частини Федеральної служби військ національної гвардії РФ у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).
"За даними слідства, підозрюваний, здійснюючи командування однією із двох батальйонно-тактичних груп збройних сил та національної гвардії РФ, віддав наказ про напад та силове захоплення із застосуванням зброї Запорізької атомної електростанції у м. Енергодар. Він також безпосередньо взяв участь у захопленні, знаючи, що атомна електростанція відповідно до вимог міжнародного гуманітарного права є об’єктом, що містить небезпечні сили. Такі дії становлять пряму загрозу життю і здоров’ю мирного населення, суперечать нормам ст. 56 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року, яка прямо забороняє вчиняти напади на атомні електростанції в умовах збройного конфлікту. У результаті цього нападу загинуло дві особи, пошкоджено споруди атомної електростанції",- йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти обстріляли 5 населених пунктів Донеччини. рф обстріляли 5 населених пунктів Донеччини. Правоохоронці розпочали розслідування у 5 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни. 12-13 травня окупанти обстріляли м. Святогірськ Краматорського району, Бахмутський район, смт Нью-Йорк м. Торецька, с. Новолуганське, Покровський район Донеччини.
 

 Захоплення Запорізької АЕС: командира рф, який керував нападом, притягнуть до відповідальності

Захоплення Запорізької АЕС (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини