Головна Новини Суспільство події Загострення ситуації на Донбасі: генерал розповів, як дати відсіч ворогу
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення ситуації на Донбасі: генерал розповів, як дати відсіч ворогу

Вище військово-політичне керівництво держави повинно переглянути свою так звану «стратегію» щодо мовчання на фронті

28 липня 2021, 12:01
Поділіться публікацією:

Липень добігає кінця — і він вже приніс неприємні новини з донбаського фронту. Всеосяжного перемир'я, яке стартувало рік тому, немає і в помині. Перший день липня відзначився рекордною з початку року кількістю обстрілів — 26. А всього їх за неповний місяць зафіксовано понад 250. Все частіше в хід йдуть 122 мм артилерія, міномети 120-го і 82-го калібрів. Тільки в цьому місяці вже 5 воїнів загинули, близько 40 — поранені й травмовані. Ветеран зовнішньої розвідки, генерал-лейтенант Василь Богдан розповів порталу "Коментарі", що слід зробити, щоб поліпшити ситуацію на фронті.

Загострення ситуації на Донбасі: генерал розповів, як дати відсіч ворогу

Війна на Донбасі. Колаж "Коментарі" Д.Романюк

"Вище військово-політичне керівництво держави повинно переглянути свою так звану "стратегію" щодо мовчання на фронті. Якщо на нас нападають, вбивають і ранять наших військових, потрібно давати команду діяти відповідно до ситуації. А так фактично наші дрони не працюють, контрснайперскі групи не працюють, щоб отримати дозвіл на "відповідь", потрібно чекати дві-три години. А в цей час ворог накопичує потужне озброєння, техніку на лінії зіткнення", — підкреслює генерал.

Він упевнений, що ці питання слід негайно розглянути на засіданні РНБО. І включити всі важелі, щоб не тільки посилити військові формування, які безпосередньо дають відсіч російській агресії, а й сформувати чітку військову політику щодо того, що потрібно робити.

"Тому що, на жаль, доходять сигнали, що морально-психологічний стан у тих, хто зараз на передовій, не дуже гарний. Люди не розуміють, як можна воювати, коли тобі зв'язали руки і не дозволяють не то, щоб запобігати обстрілам з боку супротивника, але навіть відповідати на них. Ця тактика повинна бути негайно переглянута", — впевнений Василь Богдан.

За його словами, ворог все частіше використовує підлу тактику, обстрілюючи мирні населені пункти біля лінії розмежування.

"Це робиться, щоб витіснити наших військових з цих територій і залякати населення прилеглих до лінії зіткнення населених пунктів, — пояснює генерал. — Не знаю, чи володіють СБУ, Міноборони, Генштаб, Офіс президента інформацією про ті місця, які прилягають до лінії зіткнення. Там діє агентура супротивника, виявляються елементи сепаратизму. В окремих місцях активізувалася "п'ята колона", депутати від проросійських партій блокують діяльність місцевої влади та органів управління. Слід повернути практику відпрацювання окремих населених пунктів представниками СБУ, Нацгвардії, Нацполіціі. Найактивніше повинна працювати військова контррозвідка, виявляючи і припиняючи агентурну, диверсійну діяльність ворога".

Раніше портал "Коментарі" писав, що може привести до реального миру на сході України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

муля

29 липня 2021, 08:38

кругом один пиздеж. как же всё надоело.

Влад

28 липня 2021, 14:03

Вище військово-політичне керівництво держави УКРАЇНА це тупорилі дуполизи, корумповані махінатори-шахраї-мародери-саботажники та ряжені паркетно-кабінетні СЦИКУНИ - ЗРАДНИКИ в ГІМНЕРАЛЬСЬКІЙ ФОРМІ...!!! Добре, що відсторонили цього сцикливого-зрадника під@ра Хомчака, який з своєю свитою зрадників повністю на 100% займався САБОТАЖЕМ оборони військових на передовій в ООС та звільненню окупованих територій...!!! Почитайте про цього ГАВНОКОМАНДУВАЧА, як він діяв в ІЛОВАЙСЬКОМУ КОТЛІ...!!! Тільки за це він мав бути позбавлений військового звання та відданий під СУД за зраду...!!!


Новини