Головна Новини Суспільство події Загострення на Донбасі: багато обстрілів і є жертви — подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення на Донбасі: багато обстрілів і є жертви — подробиці

За минулу добу російські окупанти 12 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ

29 травня 2021, 08:40 comments1513
Поділіться публікацією:

На Донбасі — знову неспокійно. Ситуація поблизу лінії розмежування загострюється з новою силою, про що свідчить зростання кількості обстрілів, зафіксованих українськими військовослужбовцями. За інформацією Штабу ООС, у п'ятницю, 28 травня, російські окупанти 12 раз обстріляли українські позиції.

Загострення на Донбасі: багато обстрілів і є жертви — подробиці

28 травня на Донбасі поранено українського захисника. Фото із відкритих джерел

Як водиться, в хід противники пустили різну заборонену зброю. Десь стріляли із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а десь використовували гранатомети, міномети і безпілотники.

Відзначимо, що також окупантами активно використовувалися протитанкові ракетні комплекси. Ця потужна техніка "працювала" неподалік села Павлопіль, що в Донецькій області.

В цілому ж порушення режиму тиші відзначені в напрямку Гранітного, Широкиного, Новомихайлівки, Мар'їнки, Причепилівки, Пісків та Новотошківського.

У штабі ООС додають, що з боку бойовиків ОРДЛО були зафіксовані й обстріли мирного населення. Неподалік Північного (Донеччина) під вогонь російських окупантів потрапили кілька об'єктів цивільної інфраструктури. Про втрати серед населення не повідомляється.

Ніч, до слова, для українських військових пройшла спокійно, порушення режиму вогню не фіксувалися.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що останні заяви керівника вітчизняної делегації в ТКГ Леоніда Кравчука щодо остаточної відмови проводити переговори щодо Донбасу в Білорусі викликали хвилю невдоволення серед російських політиків. Чому ж екс-президента України звинувачують у зриві переговорного процесу, дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, якими прогнозами щодо розвитку ситуації на Донбасі цього літа поділилися військові експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини