Головна Новини Суспільство події За що "Укрзалізниця" заплатила багатомільйонний штраф: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

За що "Укрзалізниця" заплатила багатомільйонний штраф: подробиці

Штраф склав понад 18 мільйонів гривень

18 травня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

"Укрзалізниця" (УЗ) виплатила штраф у розмірі 18,3 мільйона гривень, накладений Антимонопольним комітетом України (АМКУ). Про це йдеться у повідомленні антимонопольників.

За що "Укрзалізниця" заплатила багатомільйонний штраф: подробиці

Укрзалізниця - фото з відкритих джерел

У відомстві зазначили, що раніше "Укрзалізниця" самостійно ввела термін "малодіяльна вантажна станція" і стягувала окрему плату за додаткову послугу з подачі вагонів на ці станції.

У комітеті додали, що підписання цієї угоди було безальтернативною умовою для надання клієнтам залізниці послуг перевезень. А це створювало нерівні умови для отримання послуги.

За даними АМКУ, "Укрзалізниця" стягувала підвищену оплату за обслуговування малодіяльних станцій із січня 2019 по вересень 2020 року.

Відтепер УЗ припинила стягування додаткової плати за обслуговування вантажів на малодіяльних станціях і оплатила накладений АМКУ штраф.

Нагадаємо, нещодавно з'явилася інформація про появу нових вагонів на маршрутах української залізниці, які дозволять комфортно подорожувати власникам велосипедів. Зокрема, такі вагони повинні будуть з'явитися у власності "Південно-Західної залізниці".

Зазначимо, головний "залізничник" країни — "Укрзалізниця" — ризикує потрапити в новий виток скандалів, яких останніми місяцями і так було чимало. Нині ж члени Спеціальної тимчасової слідчої комісії (ТСК) раптом звернули увагу на кількість і розмір премій, які одержують члени Наглядової ради компанії. Що саме з головним бухгалтером УЗ хочуть обговорити члени ТСК, читайте в нашому матеріалі.

Також взимку 2021 року президент України Володимир Зеленський анонсував створення швидкісних поїздів приміського сполучення "Сіті-експрес". Для цього на Крюківському вагонобудівному заводі створять зовсім нові поїзди, а також модернізують старі з маршрутів "Інтерсіті".

Мета проекту — подолати проблеми з трафіком у великих містах. У перший етап впровадження нових швидкісних маршрутів приміського сполучення потраплять Київ, Дніпро і Харків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини