Головна Новини Суспільство події За репост російської пропаганди маріупольцю дали три роки колонії
commentss НОВИНИ Всі новини

За репост російської пропаганди маріупольцю дали три роки колонії

Чоловік репостив інформацію з ресурсу "Рупор Новоросії"

27 вересня 2021, 12:47
Поділіться публікацією:

51-річного маріупольця засудили на три роки за пропаганду війни. Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури. 

За репост російської пропаганди маріупольцю дали три роки колонії

Соцмережа "Однокласники", фото з відкритих джерел

Також його звинуватили в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокурори повідомили, що обвинувачений з листопада 2018 по червень 2020 року вів свою сторінку в забороненій соціальній мережі "Однокласники". Там він репостив та розміщав інформацію з ресурсу "Рупор Новоросії". 

За даними прокуратури, чоловік копіював та розповсюджував контент, який закликав до розв'язання війни та до вчинення дій по зміні території та державного кордону України.

Приморський районний суд Маріуполя постановив для порушника засудження, у вигляді трьох років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Генпрокуратура України розсекретить матеріали іловайської трагедії. Генеральний прокурор Ірина Венедіктова розповіла про стан розслідування боїв під Іловайськом та оголосила про розсекречення матеріалів справи. Раніше понад 70 томів матеріалів провадження мали гриф обмеженого доступу. Тепер прокуратура прагне їх розсекретити. Клопотання про розсекречення до Генерального штабу Збройних сил України вже направлено. Слід наголосити, що загальний обсяг справи становить 300 томів, де записано допити понад 900 осіб, описано більше 1600 бойових документів. Фотокопії розсекречених матеріалів будуть опубліковані на сайті Офісу Генерального прокурора у розділі про Іловайську трагедію. Там буде доступний опис результатів слідства. Над сайтом наразі працюють розробники. Відомо, що у рамках провадження вже оголошено підозру першому заступнику начальника Генерального штабу Збройних сил РФ і колишньому начальнику Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини