Головна Новини Суспільство події За лісові угіддя посадовець вимагав 200 тис. доларів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

За лісові угіддя посадовець вимагав 200 тис. доларів: подробиці

Яке питання пропонував “розв'язати” посадовець за хабар

сьогодні, 16:59
Поділіться публікацією:

Заступник голови однієї з ОДА вимагав хабар у розмірі 200 тис. доларів за лісові угіддя — йому повідомлено про підозру 24 жовтня 2024 року. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За лісові угіддя посадовець вимагав 200 тис. доларів: подробиці

Ілюстративне фото

Ексзаступника голови однієї з ОДА викрили на проханні надання 200 тис. доларів США за видачу розпорядження про виділення приватному товариству лісової ділянки державної власності у довгострокове користування. Дії експосадовця кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 КК України.

Протизаконні дії заступник голови однієї з ОДА вчинив у травні 2024 року — тоді він запропонував  позитивне розв'язання питання щодо виділення товариству 19 га лісової ділянки державної власності у довгострокове користування лісами для рекреаційних цілей за винагороду. 

“Зауважимо, що товариство неодноразово зверталось до вказаної обласної держадміністрації із клопотаннями про виділення ділянки, проте щоразу отримувало відмову без пояснення причин”, — йдеться у повідомленні САП.

Посадовець розповів про механізм “розв'язання” питання та попередив про начебто необхідність погодження цього рішення із Головою цієї ОДА та розподілу між ними коштів.

“Зазначимо, що злочин у частині безпосереднього отримання неправомірної вигоди не був доведений до кінця. На сьогодні досудове розслідування триває. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу”, — зазначили у САП. 

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що на хабарі викрили начальника Тернопільського РТЦК



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини