Головна Новини Суспільство події Хабар за відстрочку від мобілізації вимагав начальник Тернопільського РТЦК
commentss НОВИНИ Всі новини

Хабар за відстрочку від мобілізації вимагав начальник Тернопільського РТЦК

Яке покарання загрожує начальнику ТЦК в Тернопільській області

сьогодні, 14:58
Поділіться публікацією:

У Тернопільській області затримали начальника районного ТЦК — він вимагав талони на пальне в обмін на відстрочку від мобілізації. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора.

Хабар за відстрочку від мобілізації вимагав начальник Тернопільського РТЦК

Фото Спеціалізована прокуратура

Правопорушнику повідомили про підозру — йому інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідство встановило, що полковник вимагав в обмін на відстрочку від мобілізації у військовозобов’язаного талони на дизель — 1000 літрів, що еквівалентно 1500 дол. США.

“Правоохоронці задокументували злочинну діяльність посадовця ТЦК і затримали його на гарячому, коли той отримував хабар. Йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою із заставою та відсторонили від виконання обов'язків” — йдеться у повідомленні. 

У Державному бюро розслідувань уточнили, що підприємець, у якого начальник вимагав хабар, вперше здобуває вищу освіту на денній формі навчання в одному з навчальних закладів Прикарпаття. За даними ДБР, він має законне право отримати відстрочку від призову. Однак начальник ТЦК попередив чоловіка, що оформить йому довідку про відстрочку лише за хабар – талони на одну тисячу літрів дизельного пального.

Посадовця затримали 21 жовтня після отримання талонів на пальне. В його автомобілі виявили та вилучили, крім талонів, 13 тис. доларів США та 73 тис. грн готівкою.

Правоохоронці провели обшук і в службовому кабінеті фігуранта, де також було вилучено паливні картки на понад одну тисячу літрів дизеля та бензину.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що виявили у працівників районного ТЦК у Києві.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини