Головна Новини Суспільство події За Чауса внесли заставу в понад 700 тисяч: журналісти дізналися, хто дав гроші
commentss НОВИНИ Всі новини

За Чауса внесли заставу в понад 700 тисяч: журналісти дізналися, хто дав гроші

За Чауса внесли заставу в розмірі 718 тисяч гривень

8 лютого 2022, 22:10
Поділіться публікацією:

Відомий на всю Україну експредставник  Феміди, що працював суддею в Дніпровському райсуді міста Києва Микола Чаус,  до якого представники слідства мають підозри в хабарництві, вніс заставу, що становить майже 718 тисяч гривень. Про це, посилаючись на власного інформатора в середовищі правоохоронців, інформує "Українська правда".

 За Чауса внесли заставу в понад 700 тисяч: журналісти дізналися, хто дав гроші

Колишній суддя Чаус (фото з відкритих джерел)

 Чималу суму застави, це 717 900 гривень, екссуддя Чаус вніс в понеділок, 7 лютого.

 Важливо, що 1 лютого у Вищому корупційному суді постановили відпустити Миколу Чауса під заставу, одягнувши на нього електронний браслет. Як передбачається законодавством нашої країни, термін загального строку домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців.

 Цього представника Феміди звинувачують в хабарництві. Шість років тому його викрили на рекордному розмірі хабаря -150 тисяч доларів. Американську валюту він приховав  в скляній банці й прикрив землею на городі.  Коли ці злочинні кошти знайшли,  Чаус зник. Його було оголошено в міжнародний розшук.

Його сліди відшукали в Молдові. Юрист подав документи, щоб отримати політичний притулок, але йому відмовили. Навесні минулого року екссуддю ніби викрали невідомі і знову привезли до України. Літом Чаус особисто появився  в одній з місцевих сільських рад Вінничини. Тоді Миколу Чауса затримали і після цього він був відправлений під домашній арешт.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що суддя-втікач Чаус скаржиться на стан здоров'я. Колишній суддя зі скандальною репутацією Микола Чаус зробив заяву, що в нього пропав слух, тому він просить відстрочити судове засідання, на якому розглядатиметься його  кримінальна справа.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини