Головна Новини Суспільство події Японія скине мільйони тонн зараженої води до Тихого океану: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія скине мільйони тонн зараженої води до Тихого океану: причини

Найпотужніша в історії людства аварія на АЕС "Фукусіма-1" призвела до зараження радіацією тонн води, проте вони зберігалися в резервуарах станції.

17 січня 2023, 03:15
Поділіться публікацією:

Аварія на АЕС Фукусіма-1 — це радіаційна аварія максимального, 7-го рівня за Міжнародною шкалою ядерних подій, що почалася в п'ятницю 11 березня 2011 року внаслідок найсильнішого в історії Японії землетрусу і цунамі.

Японія скине мільйони тонн зараженої води до Тихого океану: причини

Заражена вода/ Фото з відкритих джерел

Затоплення підвальних приміщень, де розташовувалися, розподільні пристрої, резервні генератори та батареї, призвело до повного знеструмлення станції та відмови систем аварійного охолодження. Відбулися розплавлення ядерного палива в реакторах енергоблоків №1-3 та вибухи на енергоблоках №1, №3 та 4. У навколишнє середовище потрапили в основному леткі радіоактивні елементи, такі як ізотопи цезію та йоду, обсяг викиду яких становив до 20% від викидів при Чорнобильської аварії.

Через 12 років після масштабної аварії на АЕС уряд Японії вирішив скинути заражену радіацією воду в Тихий океан. До цього моменту "радіоактивна" вода продовжувала зберігатися в резервуарах.

Попередньо, "заражену" воду оброблять спеціальними "препаратами" для видалення більшості радіоактивних матеріалів, але, варто розуміти, що повністю очистити воду не вийде і вона все одно міститиме радіоактивну форму водню.

Не дивлячись на це, в Японії стоять на своєму і збираються скидати воду в океан. Вони запевняють, що це рішення не становитиме загрози для здоров'я людей та морського середовища.

Місцеві еко-активісти не поділяють такої оптимістичної точки зору і починають бити на сполох. Як запевняють екологи, скидання зараженої води в океан може призвести до знищення природного балансу в прибережних районах.

Раніше "Коментарі" писали: Літак спалахнув через вибух повербанку: є постраждалі (ФОТО). Повідомляється, що в результаті інциденту на борту літака постраждало двоє людей. За цим фактом проводиться всестороннє розслідування.

Читайте також: NASA показали 133 дні із життя Сонця за одну годину (ВІДЕО). Милуватися подібними кадрами, що зачаровують, можна практично нескінченно. Завдяки таким відео ми маємо можливість торкнутися таємниць Космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини