Головна Новини Суспільство події Якому американському місту загрожує зникнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Якому американському місту загрожує зникнення

Експерти кажуть, що через підвищення рівня води в озері Мігічан американське місто Чикаго може опинитися під загрозою зникнення

31 жовтня 2021, 09:25
Поділіться публікацією:

Проблема зміни клімату є головним питанням сучасності, оскільки її наслідки можуть бути дуже плачевними. Експерти кажуть, що через опади Чикаго — найбільше місто американського Середнього Заходу, може опинитися під загрозою зникнення.

Якому американському місту загрожує зникнення

Чикаго / Фото: pixabay.com

Як зазначається видання СNBC, останні п'ять років мегаполіс страждає через підвищення рівня води в озері Мічиган, а також у місцевій однойменній річці Чикаго. Коливання рівня води провокують регулярні опади та посуха, тому місто часто затоплює і дощі можуть бути настільки рясні, що зливова система не справляється.

А взимку минулого року рівень води в озері був рекордно високим, хвилі затоплювали будинки до третього поверху, місцева річка також вийшла з берегів, внаслідок чого було вимкнено електрику.

Експерт Дрю Гроневолд каже, що зміни клімату можуть призвести до таких наслідків, що інфраструктура міста просто не впорається. Вже на зміцнення берегової лінії Чикаго з 2020 року було витрачено 500 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що кліматичні зміни відбуваються у масштабах усього світу, і наша країна тут не є винятком. Вони можуть за якихось 40 років перетворити Україну на Сахару.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що згідно з даними Greenpeace, глобальне потепління на 1,5 градуса за Цельсієм стане катастрофою для деяких острівних держав Тихого океану. Це може статися через підвищення рівня Світового океану, внаслідок чого багато островів можуть опинитися під водою.

Читайте також, міністр екології України Роман Абрамовський заявив, що кліматичний фонд, який зараз перебуває на етапі розробки, може розпочати функціонування на початку 2023 року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини