Головна Новини Суспільство події Частина України може перетворитися на пустелю: вчений розповів про зміну клімату
commentss НОВИНИ Всі новини

Частина України може перетворитися на пустелю: вчений розповів про зміну клімату

Через 30 років ми побачимо в Україні пустелю

19 вересня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Кліматичні зміни відбуваються в масштабах всього світу, і наша країна тут не виняток. Вони можуть за якихось 40 років перетворити Україну в Сахару. Про це заявив керівник Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ) Євген Дикий, спілкуючись із журналістами "України 24".

Частина України може перетворитися на пустелю: вчений розповів про зміну клімату

Вчений шокував своїм прогнозом (фото з відкритих джерел)

Вчений переконаний, що кліматичний процес на нашій планеті змінюється постійно. Останніми роками він дуже прискорився, чого раніше не спостерігалося.

Завідувач НАНЦ переконаний, що усі ці явища провокують своєю антиекологічною діяльністю жителі планети. Розвиток промисловості, темпи якої потроюються, знищує все живе навколо себе. Тепер шкідливі викиди теплових газів, відходи, які людство не думає, як прибрати після себе, отруюють ґрунт і воду, впливають на процеси в атмосфері. І звикнути до усіх цих супершвидких кліматичних новацій людство не може.

За словами вченого, населення у своїй щоденній діяльності, що шкодить всьому живому, темпів не зменшує. Це схоже на те, як мчить авто на великій швидкості. І якщо навіть зараз зупинити цей автомобіль, тому що ми відчуваємо небезпеку, різко загальмувати або навіть вимкнути механізм, то він ще буде котитися далі.

Якщо перестати виробляти небезпечні викиди, то природа сама почне відновлюватися. І ми забудемо про висловлення, яким пояснюємо нашу згубну хазяйновитість: "Це все — зміна клімату".

Вчений дуже переживає, щоб наша квітуча планета не перетворилася на пустелю. У сонячній Херсонській області, в тому місці, яке називається Олешківськими пісками, через якийсь невеликий проміжок часу з'явиться своя вітчизняна Сахара.

Це пояснюється тим, що там ніколи не було пісків. Навпаки, жирна і родюча земля. За якихось три-чотири десятки років там господарювали так, як людям було вигідно, часто переорювали землю, що зумовило підсихання ґрунту. Тому й утворилася така українська Сахара. Це біда, якщо не опам'ятаємося і не виправимо того, що накоїли, адже така участь може очікувати весь південний регіон країни.

Завідувач НАНЦ уточнив, що всі землі, які традиційно вважаються Степовою зоною на півдні держави, згодом можуть стати Сахарою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що європейців попередили про подорожчання улюбленого продукту через зміни клімату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини