Головна Новини Суспільство події Як Україна відповіла на фейкове викриття ФСБ: СБУ затримала зрадника в лавах РНБО
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Україна відповіла на фейкове викриття ФСБ: СБУ затримала зрадника в лавах РНБО

Затриманий не є публічною особою і наразі вже не працює в РНБО

7 червня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили колишнього чиновника Ради національної безпеки і оборони (РНБО), який був завербований іноземною спецслужбою. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як Україна відповіла на фейкове викриття ФСБ: СБУ затримала зрадника в лавах РНБО

СБУ - фото з відкритих джерел

За інформацією правоохоронців, колишньому співробітникові РНБО України повідомлено про підозру у вчиненні державної зради.

"Оперативники СБ України встановили, що чиновник категорії "Б" протягом тривалого часу збирав і передавав кураторам інформацію, в тому числі закритого характеру. Замовників, зокрема, цікавили дані про деталі функціонування органів державної влади України", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний збирав, систематизував і здійснював аналітику даних, що стосуються сфери економіки, внутрішньополітичної обстановки, міжнародних відносин, а також стратегічної співпраці України з ЄС, РФ і Китаєм незалежно від характеру інформації, а також грифу з обмеженням доступу до неї.

Зараз йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, матеріали справи передані до суду. У разі доведення провини колишньому чиновнику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що сьогодні, 7 червня, співробітники Федеральної служби безпеки РФ заарештували Олексія Семеняку, який, нібито, був помічений у зв'язках зі Службою безпеки України. Подробиці консультацій, які "агент", ймовірно, передавав українським правоохоронцям, не розголошуються.
Своєю чергою співробітники Служби безпеки України назвали заяви російських спецслужб про "викриття українського спецагента" гібридною війною, яку РФ вже восьмий рік веде проти нашої країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини