Головна Новини Суспільство події Як у шкільному музеї в Сумах виявили небезпечний боєприпас
commentss НОВИНИ Всі новини

Як у шкільному музеї в Сумах виявили небезпечний боєприпас

Боєприпас вилучили працівники вибухотехнічної служби для утилізації

2 вересня 2021, 14:50
Поділіться публікацією:

Небезпечний боєприпас, що міг здетонувати будь-якої миті, виявили у музеї школи №19 в місті Суми. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Суспільне".

Як у шкільному музеї в Сумах виявили небезпечний боєприпас

У шкільному музеї в Сумах виявили небезпечний боєприпас, фото Нацполіції

Новий директор навчального закладу № 19 вирішив перевірити стару зброю часів Другої Світової війни, що розміщувалася в шкільному музеї. Богдан Сюркало, оглядаючи предмети в музеї, прийняв рішення про всяк випадок покликати на допомогу фахівців. 1 вересня директор школи викликав на місце вибухотехніків, аби ті перевірили безпечність вибухових боєприпасів минулих років. Внутрішній голос директора не підвів, дійсно, зенітний снаряд мав підривач.

Підривач на снаряді, що був розміщений на нижній поличці, знаходився в такому стані, що міг спрацювати. Тому боєприпас вилучили працівники вибухотехнічної служби для утилізації. Адже снаряд має вибухову речовину та може вибухнути, хоча пролежав у музеї понад 55 років, з 1963 року. У разі вибуху снаряду вибухова хвиля поширюється на відстань до 25 метрів, говорять фахівці.

А от міни в музеї виявилися навчальними, на них видано відповідні сертифікати. Батьки школярів вражені такою новиною та вважають, що новий керівник школи вчинив правильно, що покликав фахівців.

Інші музеї Сумської області також перевірять на предмет вибухово небезпечних старих боєприпасів.

Як повідомляв портал "Коментарі", українських школярів закликають об'єднатися заради зміни клімату. Молодіжні команди зі всієї України розроблять власні екологічні проєкти та отримають можливість залучити фінансування у 50 тисяч гривень і менторську підтримку на їх впровадження. До участі запрошують команди з 3-5 учасників у віці від 14 до 21 року з усіх областей України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини