Головна Новини Суспільство події Як світові лідери відреагували на обстріли на Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Як світові лідери відреагували на обстріли на Луганщині

Чим відповів світ на обстріл у Станиці Луганській

17 лютого 2022, 16:24
Поділіться публікацією:

"Коментарі" вже повідомляли про те, що сьогодні, 17 лютого, проросійські бойовики вогнем з артилерії накрили мирні квартали Станиці Луганської. Один зі снарядів зруйнував стіну дитячого садка. Внаслідок цього троє людей отримали контузії. Президент України Володимир Зеленський назвав "великою провокацією" цей обстріл. Як реагують у світі, на події на Донбасі, читайте нижче.

Як світові лідери відреагували на обстріли на Луганщині

Реакція світу на обстріл у Станиці Луганській. Фото з Facebook

Глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс заявила, що повідомлення про нібито ненормальну військову активність України на Донбасі є "кричущою спробою російського уряду сфабрикувати приводи для вторгнення".

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на запитання про обстріли на Донбасі відповів, що "Росія намагається створити привід для вторгнення в Україну".

Лідери країн-членів Євросоюзу розпочали переговори щодо останніх подій навколо України та Росії. 

МЗС Естонії назвало обстріли цивільної інфраструктури в Станиці Луганській "неприпустимою провокацією", і закликали Росію припинити розпалювати конфлікт та негайно вивести свої сили з території України.

Міністри оборони НАТО заявили, що визнання Росією "ДНР" та "ЛНР" стало б порушенням суверенітету України. У спільній заяві вони стверджують, що "будь-яка подальша російська агресія проти України матиме величезні наслідки й коштуватиме дорого".

Нагадаємо, Україна офіційно звернулася до Ради безпеки ООН з ініціативою обговорити сьогодні, 17 лютого, звернення Держдуми Росії до Володимира Путіна про визнання "Л/ДНР", бойовики яких і проводять ці обстріли.

Читайте також: У Росії є свій план: нардеп прокоментував обстріли Станиці Луганської






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/spravdi/414
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини