Головна Новини Суспільство події Як шахраї обманюють українців під виглядом "виконавчої служби"
commentss НОВИНИ Всі новини

Як шахраї обманюють українців під виглядом "виконавчої служби"

За допомогою маски представників виконавчих органів аферистам вдається атакувати банківські рахунки, відкриті фізичними особами.

29 грудня 2020, 17:17
Поділіться публікацією:

В Україні активно розвивається нова шахрайська схема, в якій зловмисники діють під виглядом виконавчої служби. За допомогою маски виконавчих органів аферистам вдається атакувати банківські рахунки, відкриті фізичними особами.

Як шахраї обманюють українців під виглядом "виконавчої служби"

ФОТО: З відкритих джерел

Виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова на сторінці в соціальній мережі розповіла, що шахраї відправляють у відділення банків підроблені документи, в яких представляються співробітниками приватних виконавчих служб, причому, як реальних, так і неіснуючих. У документі аферисти вимагають співробітників банку в обов'язковому порядку списати грошові кошти з рахунку того чи іншого банківського клієнта, нібито таке рішення виніс суд. Рішення суду, до речі, також додається і є підробленим. Переказати кошти шахраї пропонують на заздалегідь відкритий особистий банківський рахунок.

Для протидії новій афері, в Асоціації запропонували розширити інструментарій перевірки приватних виконавців при відкритті для них рахунків в банках за допомогою відправки одноразового пароля на мобільний телефон або електронну пошту відповідного приватного виконавця, а також перевести документообіг між приватними виконавцями і банками в електронні канали.

Друге, на думку членів організації, дозволить банкам використовувати ще один засіб перевірки — електронний підпис на документах щодо списання коштів.

Раніше видання "Коментарі" про нову шахрайську схему. Аферисти відправляють повідомлення, в якому вказується, що на ваше ім'я надійшли грошові кошти, і щоб їх отримати потрібно передзвонити за вказаним номером. Також шахраї докладають код, який ви повинні будете повідомити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини