Головна Новини Суспільство події Волонтер розповіла, що в Одесі почалося сортування хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Волонтер розповіла, що в Одесі почалося сортування хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації

За останню добу в місті зафіксовано 793 нових випадки COVID-19

20 жовтня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

В місті Одеса ковідних хворих в медичних закладах сортують при проведенні госпіталізації. Зокрема, з великим небажанням  медики їдуть на виклики до літніх людей, які ще й мають важкі побічні недуги крім коронавірусу. Про це в соціальних мережах інформує громадська діячка, керівниця "Корпорації  монстрів" Катерина Ножевнікова.

Волонтер розповіла, що в Одесі почалося сортування хворих на COVID-19, які потребують госпіталізації

В Одесі почалося сортування хворих на COVID-19 (фото facebook.com/moz.ukr)

 Як приклад, відомий в місті волонтер навела кілька випадків,  в яких була задіяна сама і які говорять самі за себе. При тому, що ситуація зі спалахом ковідної хвороби в регіоні  дуже серйозна.

 Так, саме до керівниці "Корпорації  монстрів" звернулась одеситка  за допомогою в госпіталізації старенької мами.

 За її словами, одеситка похилого віку почувала себе все гірше, карета швидкої допомоги так і не приїхала. У місцевих медичних закладах  казали одне, що немає вільних місць. В кінці дня розтривожена містянка повідомила, що хвора бабуся померла, а медична бригада так і з’явилась.

 Ще одного  тяжко хворого земляка активістка взялась класти в медичний заклад сама. Йому 62-роки, рівень сатурації 70, легені вражені більш як на половину. Крім того, цей одесит потерпає від онкохвороби, пройшов дві хімієтерапії. Медична бригада з ковідним хворим кілька годин мандрувала містом. Від одного медичного закладу до іншого. В усіх ковід-відділеннях відповідали, що старенького немає де прилаштувати.

 Керівниця "Корпорації  монстрів" сама телефонувала в усі лікарні та до медичних посадовців, які б допомогли в цій ситуації. Нарешті вона почула, що ліжко для нього знайшли.

 Як вона написала, ще 2 години чекали на вході. Не кладуть хворого. Рідні дзвонять мені, я – всім своїм знайомим медпрацівникам, рідні –лікарям. Потім волонтеру, тобто мені. Зробили за цей час понад 20 телефонних дзвінків. Що нам сказали "без прикрас". В цього хворого  онкохвороба гортані, для чого його брати на лікування? Ось так сортують медики тепер ковідних хворих,-  відверто називає речі своїми іменами Катерина Ножевнікова.

Таки з погрозою розголосу на всю Одесу хворого "пхнули" в стаціонар. Волонтер також відкрито говорить про те, що місцеві медики не виявляють реальний стан речей і  не говорять  чесно про те, що вільних ліжок в ковідних відділеннях немає.

 За словами волонтера, якщо з вільними ліжками – проблема, то про це потрібно інформувати відкрито. Щоб городяни знали реальний стан справ  не плекали ніякої надії. А ще, щоб економити час і не гонити медичні машини від одного медичного закладу до іншого.

 Також громадська активістка різко говорить і про те, що навіть у лікарнях врятувати можуть не всіх. Вона отримала багато повідомлень, що медики просто не йдуть до хворих пацієнтів.  В Одесі не вистачає медичних працівників.

 Як вона стверджує, зараз така ситуація в місті, що на двох лікарів припадає 150 госпіталізованих. Нереально допомогти всім. Кількість інфікованих росте, а лікарів стає менше.

 За даними керівниці "Корпорації  монстрів"  тільки вчора, 19 жовтня в Одесі пішло з життя через хворобу 58 осіб. Але це офіційний показник. Справжня кількість померлих більша. Це наслідок того, органи статистики медичні установи мають занижену інформацію.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в РНБО розповіли, коли очікувати пік захворюваності на коронавірус.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини