Головна Новини Суспільство події Військовий облік для жінок в Україні: коли порушників почнуть штрафувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий облік для жінок в Україні: коли порушників почнуть штрафувати

Штрафні санкції діятимуть вже після 2022 року

23 грудня 2021, 20:35
Поділіться публікацією:

В нашій країні поки накладати штрафи на громадянок, які відмовляються стати на військовий облік, не будуть. Але штрафні санкції діятимуть вже після 2022 року. Про це повідомив під час брифінгу керівник управління персоналом Командування Сухопутних військ ЗСУ  Роман Горбач.

 Військовий облік для жінок в Україні: коли порушників почнуть штрафувати

Жінки в армії (фото з відкритих джерел)

"Ті, які відмовляються відвідувати лікарів...це закон України..це закон, який зобов'язані виконувати всі громадяни на території України. Тому будуть штрафні санкції, але вже після 2022 року.",- сказав представник ЗСУ 

Роман Горбач резюмував, що зараз час, терміном у  дванадцять місяців є у всіх. В очільників організацій, а також  у військовозобов'язаних представниць.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що військовий облік для жінок в Україні став обов’язковим. Міністерство оборони України видало наказ, який зобов’язує жінок сотень професій стати на військовий облік. Документ уже  набув чинності, але резонанс у суспільстві отримав в останню добу. До переліку увійшли: програмісти, працівники пошти, юристи, журналісти, музиканти, соцпрацівники, представники сфер обслуговування, бухгалтери, діловоди, рекламники та десятки інших.  У Міноборони пояснили, що ситуація ніяк не пов’язана з загрозою повномасштабної війни з Росією, а лише є одним із пунктів виконання змін до закону "Про військову службу та обов’язок" від 30.03.21. Мовляв, процедура не нова, така практика давно існує, наприклад, для медиків, але нині просто розширили перелік професій. Проте є ряд нюансів. Стати на військовий облік потрібно очно, окрім того, строго за місцем реєстрації. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини