Головна Новини Суспільство події Військові "Азова" звинуватили командира морпіхів у спробі втечі з оточеного Маріуполя
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові "Азова" звинуватили командира морпіхів у спробі втечі з оточеного Маріуполя

Військові кажуть, що якби не дії Баранюка, українські захисники могли б ще довго тримати оборону на правому березі Маріуполя

8 травня 2022, 19:12 comments2864
Поділіться публікацією:

Військові  полку "Азов", які зараз захищають Маріуполь, звинувачують  командира 36-ї бригади морпіхів Володимира Баранюка, який спробував  втекти  з оточеного міста.  Про це під час  брифінгу, що відбувся на підприємстві  "Азовсталь"  зазначив представник розвідки управління полку "Азов" Ілля Самойленко.

Військові "Азова" звинуватили командира морпіхів у спробі втечі з оточеного Маріуполя

В полку "Азов" звинуватили командира морпіхів у спробі втечі з блокадного (фото з відкритих джерел)

Як наголосив офіцер,  такий варіант дій для  тих, хто захищає Маріуполь — неприйнятний  -  організувати втечу, адже це означає забути про військовий обов'язок та присягу, яку приймав кожен.

Представник полку "Азов" розповів,  що так тут поступив командир морських піхотинців з 36-ї бригади, що не захотів виконувати поставлений  наказ та хотів втікати  з Маріуполя  з частиною  бійців та технікою, здійснивши прорив до позицій бійців ЗСУ.

"Можна спробувати втекти, як боягуз. Думати тільки про власне життя, а не про обов'язки та присягу. Саме таке сталося з командиром морпіхів 36-ї бригади. Він відмовився виконувати наказ і спробував втекти з міста з невеликою групою. Такий варіант може призвести до смерті й одна особа загинула", – заявив Самойленко.

Він зокрема дав підтвердження, що мова йде  про Володимира Баранюка.

За його словами, думати, як зберегти своє життя і хапнутись  навіть за коротку можливість його продовжувати, як це робив названий військовий, — "великий сором". 

Адже зараз українські захисники  в обложеному місті  знаходяться  за більш як 100 км від  позицій нашої армії, тому здійснити прорив  до них нереально.

Також командир полку "Азов" Денис Прокопенко пояснив, що такий маневр представника  36-ї бригади морської піхоти закінчився тим,  що в місті  на заводі "Ілліча" було втрачено важливі плацдарми оборони.

Прокопенко пояснив, що якби командир морських піхотинців 36-ї  бригади не пішов  на  цей  прорив із  названого підприємства, захисники міста мали б можливість  довгий час  оборонятись  на правому березі міста Маріуполь.

"Це було рішення командира 36-ї бригади полковника Баранюка, або його на це хтось підштовхнув із керівництва, мені невідомо. Але в будь-якому разі воно було абсолютно нелогічним, на заводі "Ілліча" ще досить довго можна було тримати оборону, але чому таке рішення було ухвалено, мені невідомо", — підсумував командир полку "Азов".

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в "Азові" розповіли про подарунок, який не можуть дозволити собі зробити росіянам.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Oleg

8 травня 2022, 18:17

Ну вот и очередная сдача Гайдая, Нижнее успешно сдал. Остались Лисичанск и Северодонецк и можно поздравить Гайдая с контролеваной сдачей Луганской обл., с поставленной задачей справился. Орден конечно же получишь за это.


Новини