Головна Новини Суспільство події Вибух на вантажному судні поблизу Румунії: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух на вантажному судні поблизу Румунії: що відомо

У Чорному морі поблизу Румунії вибухнуло вантажне судно, яке перевозило будівельні товари.

20 вересня 2023, 15:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Румунська влада повідомила, що вранці 20 вересня стався вибух на вантажному судні у Чорному морі поблизу портового міста Суліна. Ймовірно, корабель натрапив на міну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Radio Free Europe.

Вибух на вантажному судні поблизу Румунії: що відомо

Вантажне судно. Фото з відкритих джерел

На повідомлення про вибух Румунія відправила на місце інциденту тральщик та водолазів. Служби надзвичайних ситуацій евакуювали 12 осіб з пошкодженого корабля.

"Вантажне судно з цементом, що пливло під прапором Того, повідомило про вибух у машинному відділенні та попросило евакуювати судно", — зазначили у Мінтранспорті Румунії.

Екіпаж судна заявив, що вибух міг статись через морську міну часів Другої світової війни. Влада Румунії поки не підтвердила причину вибуху.

Нагадаємо, що війна в Україні спричинила значні ризики у чорноморському регіоні. На території Румунії знаходили російські безпілотники. Крім того, поблизу курортного селища в Болгарії виявили російський дрон з вибуховим зарядом, що перебував у водах Чорного моря.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країна НАТО заявила про порушення свого повітряного простору російським дроном. Безпілотники РФ вчергове виявили на території Румунії. Президент країни Клаус Йоганіс заявив, що це "непристойне порушення".

Також "Коментарі" писали, що через загрози з боку Росії, яка атакує українські порти поблизу румунського кордону, влада Румунії вирішила створити бомбосховища. Крім того, у прикордонних селищах також будуть оголошувати повітряні тривоги. Одна з яких прозвучала в середині вересня.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rferl.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини