Головна Новини Суспільство події Велика вода: Річки підтопили близько пів тисячі домогосподарств у п’ятьох областях
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика вода: Річки підтопили близько пів тисячі домогосподарств у п’ятьох областях

В ДСНС оприлюднили оперативну інформацію щодо ліквідації наслідків часткових підтоплень на території України

14 квітня 2023, 18:39
Поділіться публікацією:

За інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води в межах річок Дніпро, Десна, Сейм, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Київської, Рівненської, Черкаської та Чернігівської областей, пишуть "Коментарі".

Велика вода: Річки підтопили близько пів тисячі домогосподарств у п’ятьох областях

Шість річок в Україні повиходили з берегів, затопивши все навкруги

Гідрологічна ситуація станом на зараз контрольована. Залишаються підтоплені близько 470 дворогосподарств: городи та подвір’я. У Волинській, Рівненській та Черкаській областях підтоплено понад 10 тис. га сільгоспугідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: Чернігівська – 29 та Київська – 1. Організовано об’їзд до цих населених пунктів.

Рятувальники з початку робіт підвезли для потреб постраждалого населення 24 тони питної води та 230 кг харчових продуктів; перевезли через водні перешкоди близько 1,1 тисячі людей; відкачали понад 9 тис. м куб. води з 62 домогосподарств.

Для моніторингу та координації дій у Київській та Чернігівській областях залучили мобільні оперативні групи ДСНС, якими здійснюється повітряна розвідка підтоплених територій із застосуванням БПЛА. З інших областей до Чернігівської області додатково направлено 5 болотоходів "Богун" та два плавзасоби. Всього для надання допомоги населенню від ДСНС залучалося понад 260 осіб та 90 одиниць техніки.

Гідрологічна ситуація перебуває на посиленому контролі ДСНС.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, як стверджували прогнози синоптиків, другий місяць весни буде багатий на дощі, різкі перепади температури, а справжнє тепло та сонце порадує тільки в кінця квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини