Головна Новини Суспільство події Ведмедиця напала на грибника: на місце інциденту відправили рятувальників на гелікоптері
commentss НОВИНИ Всі новини

Ведмедиця напала на грибника: на місце інциденту відправили рятувальників на гелікоптері

Грибник став жертвою ведмедя, який напав на чоловіка.

сьогодні, 00:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Словаччині під час збирання грибів неподалік села Кан'янка на 66-річного чоловіка напала ведмедиця з ведмежатами. Словацькі ЗМІ повідомляють, що пораненого доставили в лікарню з пораненнями рук і ніг, а поліція попередила про небезпеку диких тварин в цьому регіоні.

Ведмедиця напала на грибника: на місце інциденту відправили рятувальників на гелікоптері

Ведмедиця напала на грибника. Фото з відкритих джерел

За інформацією рятувальної служби, чоловік після нападу зміг втекти від агресивної тварини та самостійно викликав допомогу. Постраждалий отримав укуси, які потребували негайного втручання медиків. Крім того, через складний доступ до місця інциденту рятувальники залучили вертоліт для швидкої евакуації потерпілого. На момент прибуття рятувальної бригади грибник був при свідомості.

"Чоловік мав численні рани після укусів на нижніх та верхніх кінцівках. Після надання негайної медичної допомоги пацієнта перемістили в автомобіль, а згодом його у стабілізованому стані та супроводі лікаря, перевезли до лікарні в Бойніце", — повідомляє рятувальна служба.

Місце нападу тварини на людину ретельно перевірили представники поліції та рятувальної служби. Влада оперативно попередила жителів прилеглих населених пунктів про небезпеку. Місцевим жителям рекомендують уникати цього району, оскільки ведмеді можуть перебувати поблизу житлових будинків. 

До місця події була направлена спеціальна група для оцінки ризику. Фахівці визначать, наскільки ведмедиця становить загрозу для людей та інших тварин у цьому районі. Залежно від результатів аналізу, можуть бути ухвалені рішення щодо відлову або відстрілу ведмедиці, аби забезпечити безпеку місцевих жителів.

У травні неподалік нападу ведмедя відбувся подібний інцидент. Тоді ведмедиця напала на 57-річного чоловіка, якому вдалось від неї втекти попри поранення рук та голови. Крім того, на початку жовтня у Словаччині відбувся напад ведмедя на грибника, який закінчився трагічно.

Також "Коментарі" писали, що на території одного з національних парків України знайшли тіло чоловіка, якого ведмідь вбив. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини