Головна Новини Суспільство події В Карпатах ведмідь розтерзав чоловіка під час спроби перетнути кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

В Карпатах ведмідь розтерзав чоловіка під час спроби перетнути кордон

Трагедія на Чорногірському хребті: ведмідь розтерзав чоловіка під час спроби перетнути кордон

сьогодні, 13:53
Поділіться публікацією:

На території одного з національних парків у Карпатах знайшли тіло чоловіка, якого загриз дикий звір, імовірно, ведмідь. Трагічний випадок трапився під час спроби чоловіка перетнути кордон через Чорногірський хребет. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив журналіст та засновник благодійного фонду "Мураха" Андрій Боєчко.

В Карпатах ведмідь розтерзав чоловіка під час спроби перетнути кордон

В Карпатах ведмедиця загризла ухилянта

Згідно з інформацією від співробітників парку, які досліджували місце трагедії, характер пошкоджень свідчив про те, що нападав саме ведмідь. Звір наніс численні травми, що й призвели до смерті потерпілого. Подальше розслідування дало можливість ідентифікувати небезпечного хижака, якого було вирішено знешкодити, аби уникнути подальших нападів.

"Нажаль, поки триває розслідування, я не можу назвати імена співробітників парку чи розкрити назву національного парку, де це сталося. Проте, ведмідь, який покуштував людське м'ясо, становить особливу загрозу. Такі хижаки стають більш агресивними і можуть почати полювати на людей", – зазначив Андрій Боєчко у своєму дописі.

За даними екологів, популяція ведмедів у Карпатах є однією з найважливіших для збереження біорізноманіття регіону. Проте ведмеді можуть становити загрозу для людей, особливо в гірських районах, де їх середовище проживання перетинається з туристичними маршрутами або місцями нелегального перетину кордону.

Зіткнення з дикими тваринами зазвичай відбуваються через випадкові обставини або порушення правил поведінки на природі. Щоб уникнути таких інцидентів, експерти радять дотримуватися простих правил безпеки: уникати ночівель на відкритому повітрі в районах, де можуть бути ведмеді, не залишати їжу на відкритому просторі та не наближатися до диких тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини