Головна Новини Суспільство події Вчені розповіли, яку захворюваність на COVID-19 можна очікувати до кінця місяця в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, яку захворюваність на COVID-19 можна очікувати до кінця місяця в Україні

Вчені з університету КПІ ім. Сікорського припустили, що число заражень може вирости до 8 000 в добу

12 жовтня 2020, 17:46
Поділіться публікацією:

Вчені КПІ імені Ігоря Сікорського припускають, що найближчим часом кількість нових випадків COVID-19 в Україні за добу досягне 7800 випадків. Про це йдеться в дослідженні, опублікованому на офіційному сайті навчального закладу.

Вчені розповіли, яку захворюваність на COVID-19 можна очікувати до кінця місяця в Україні

Згідно з даними, які оприлюднили вчені, завантаженість  лікарняних ліжок наближається до 40%. При цьому якщо враховувати підозрілі і підтверджені випадки — майже 60%. Вчені підкреслюють, що "ситуація може стати надважкої для медичної системи країни".

Вчені звертають увагу, що за останні півтора місяці кількість регіонів України в зеленій зоні скоротилося з 13 до 2, — вони підкреслюють, що епідемічна ситуація різко погіршується як за кількістю нових хворих, так і по географії поширення.

"Виконане прогнозне моделювання з використанням методу подібності в математичному моделюванні, рекуррентной нейронної мережі з довгою короткостроковою пам'яттю типу LSTM і нейронної мережі Back Propagation (BPNN) показує, що на часовому відрізку (11.10.20-23.10.20) кількість нових виявлених хворих може коливатися в діапазоні 4500-7800 осіб на добу ", — заявили в КПІ імені Сікорського.

Як раніше повідомляли "Коментарі", за останню добу в Україні зафіксовано 4 420 нових випадків зараження COVID-19 .

І хоча в цілому темпи поширення інфекції трохи сповільнилися, в окремих регіонах Covid-19 все ще косить жителів з колишньою силою. Лідером за кількістю нових випадків як і раніше залишається Харківська область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини