Головна Новини Суспільство події В Україну завезли продукцію зі смертельно небезпечним токсином: її негайно знімають із продажу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну завезли продукцію зі смертельно небезпечним токсином: її негайно знімають із продажу

У смажених фісташках було виявлено афлатоксин В1

13 січня 2022, 12:44 comments1164
Поділіться публікацією:

В Україну з Туреччини завезли фісташки, у складі яких виявили небезпечні для здоров'я людини отруйні речовини – афлатоксини. Смажені фісташки виробляла компанія Alagozler Gida Paz. San. Ve Tic Ith Ihr Turz. Ltd. Sti, а одержувачем виявилася компанія ТОВ "ОКЕАН КОМПАНІТРІВ". Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

В Україну завезли продукцію зі смертельно небезпечним токсином: її негайно знімають із продажу

В Україну завезли продукцію зі смертельно небезпечним токсином - фото з відкритих джерел

Зазначається, що у смажених фісташках було виявлено афлатоксин В1, який і несе найбільшу загрозу.

У відомстві додали, що оператори ринку повинні обов'язково вилучити небезпечну продукцію з харчового обороту відповідно до чинного законодавства.

У Держпродспоживслужбі також звернулися до споживачів із проханням терміново звернутися до відомства у разі виявлення продукції на прилавках магазинів.

Зазначимо, що афлатоксини – отруйні речовини. Ними можуть бути заражені продукти, що зберігаються у спекотному та вологому кліматі. Найчастіше вони містяться в сухофруктах та горіхах. Токсин також можуть виявити у молоці тварин, які вживали заражений корм. Під час потрапляння високої дози речовини в організм, людина може померти протягом кількох діб, оскільки отрута вражає печінку.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що експерт попередила про підроблену червону ікру, яка може загрожувати здоров'ю людини. Часто в продукції міститься шкідливий консервант . Також в Україні поширюється фальсифікована ікра, яка нібито привезена з Російської Федерації.

Читайте також: Дієтологи попереджають, що вживання деяких популярних соусів може провокувати захворювання або загострювати наявні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини