Головна Новини Суспільство події В Україну йде потужний циклон з Балкан: синоптик назвав дати нового "потопу"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україну йде потужний циклон з Балкан: синоптик назвав дати нового "потопу"

З наближенням атмосферних фронтів, інтенсивність дощів посилиться, попередив Віталій Постригань

17 квітня 2023, 22:20
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 17 квітня, вночі  на території Вінницької, Житомирської, місцями  в Київській та Одеській,  і в південних  регіонах прогнозуються невеликі дощі. Як повідомляють  прогнозисти Укргідрометцентру, на інших територіях  України істотних опадів не буде.

В Україну йде потужний циклон з Балкан: синоптик назвав дати нового "потопу"

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Будуть пориви вітру  переважно східного напрямку, 7-12 м/сек.

Стовпчик термометра  вночі  плюсуватиме + 4-9°, в східних, Чернігівській та Сумській областях + 1-6° тепла; вдень + 11-16°, на Закарпатті та в Криму до + 20°, на високогір'ї Карпат вночі та вдень + 2-7° тепла.

В столиці початок тижня очікується без опадів. Вітер східний, 7-12 м/с. Вночі плюсуватиме +6-8° тепла, вдень  + 12-14°.

За інформацією, що  оприлюднив в соцмережах синоптик Віталій Постригань,  найближчими  днями  погоду в центральних українських регіонах визначатиме  потужний антициклон "Петра", який не принесе істотних опадів. Але далі території нашої країни  потраплять  під вплив циклону "Свен", що зараз  переміщається до нас з Балкан.

"Атмосферний тиск почне падати, і вдень, 19 квітня чекаємо чергову порцію дощів. Температурний фон не зміниться", — повідомив  прогнозист.

Ще Постригань попереджує, що з наближенням атмосферних фронтів, до 20 квітня, інтенсивність опадів буде тільки  посилюватись.

За його прогнозом, погоду з дощами  прогнозують  майже до кінця квітня. Синоптик попереджає,  що пікові значення повені очікують 18-28 квітня, тому вода ще прибуватиме.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що велика вода плюндрує господарства, будинки, поля й дороги у восьми областях. Оперативну інформацію щодо ліквідації наслідків часткових підтоплень на території України станом на середину доби 17 квітня оприлюднили в пресслужбі ДСНС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини