Головна Новини Суспільство події Велика вода плюндрує господарства, будинки, поля й дороги у восьми областях: І далі буде (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика вода плюндрує господарства, будинки, поля й дороги у восьми областях: І далі буде (ВІДЕО)

Синоптики й надалі прогнозують дощі, а відтак рівень води продовжуватиме підійматися у найближчі 4-5 днів

17 квітня 2023, 18:11
Поділіться публікацією:








Оперативну інформацію щодо ліквідації наслідків часткових підтоплень на території України станом на середину доби 17 квітня оприлюднили в пресслужбі ДСНС.

Велика вода плюндрує господарства, будинки, поля й дороги у восьми областях: І далі буде (ВІДЕО)

Кілька днів поспіль продовжує підійматися рівень води у найбільших річках на півночі і в центрі України

а інформацією Гідрометеорологічного центру спостерігається сезонне підняття рівня води у межах річок Віть, Дніпро, Десна, Сейм, Сож, Прип’ять, Горинь та Західний Буг на територіях Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Рівненської, Полтавської, Черкаської та Чернігівської областей, — кажуть надзвичайники і додають: На даний час гідрологічна ситуація контрольована".

При тому, спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни. Залишаються підтоплені 1 379 дворогосподарств областей: Чернігівська – 474, Черкаська – 182, Дніпропетровська – 83, Полтавська – 107, Київська – 210 та Кіровоградська – 323. Залиті річковою водою і 198 будинків в областях: Дніпропетровська – 38, Кіровоградська – 87, Черкаська – 42, Чернігівська – 29 та Полтавська — 2, з них 125 дачних.

"У Дніпропетровській, Волинській, Рівненській, Черкаській та Полтавській областях підтоплено 9 138 га сільськогосподарських угідь. Порушено транспортне сполучення до 30 населених пунктів: 29 в Чернігівській області та одному населеному пункті Київської", — деталізують в ДСНС.

Рятувальники з початку робіт: перевезли через водні перешкоди понад 1 700 осіб, евакуювали 22 людей; відкачали 12 139 м куб. води; підвезли для потреб постраждалого населення 24,1 тонни питної води та 276 кг харчових продуктів.

Синоптики ж очікують продовження весняного водопілля з утриманням затоплення заплави, порушенням транспортного сполучення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та можливим початковим затопленням житлових будинків в ряді прирічкових сіл.


Читайте також на сайті "Коментарі" – підрив Каховської ГЕС: показали, яку територію може затопити (КАРТА).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини