Головна Новини Суспільство події В Україні зловмисники почали активно зламувати акаунти у Facebook: що важливо знати
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зловмисники почали активно зламувати акаунти у Facebook: що важливо знати

За фішинговою атакою, за даними Урядової команди, стоїть група TeamLucernaRD, яка таким чином зламує і викрадає дані користувачів Facebook

16 лютого 2022, 16:45
Поділіться публікацією:

В Україні зловмисники почали активно зламувати акаунти у Facebook: що важливо знати

В Україні зламують сторінки у Facebook. Фото з відкритих джерел

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA повідомляє про фішингову атаку на сторінки Facebook українців. Зловмисники діють наступним чином — розсилають у Facebook повідомлення, за допомогою яких отримують доступ до автентифікаційних даних користувачів цієї соціальної мережі. Про це повідомили на сторінці CERT-UA у Facebook, передає портал "Коментарі".

Як розповіли у CERT-UA, експерти команди помітили масову розсилку підозрілих посилань. Після проведеної перевірки фахівці дійшли до висновку, що така активність здійснюється невстановленою групою осіб, які називають себе "TeamLucernaRD". Вони мають на меті викрадення автентифікаційних даних користувачів Facebook. При цьому вказана група хакерів не має відношення до кібератаки на банки та державні сайти України 15 лютого. 

"Закликаємо не переходити за підозрілими посиланнями та використовувати мультифакторну автентифікацію", — зазначають у CERT-UA. 


Підозрілі посилання можуть виглядати ось так: hxxps://rwi2v[.]eu/Q2llT5wJ

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що українські чиновники не мають сумнівів у тому, що за останньою кібератакою на Україну могла стояти Російська Федерація. Зокрема, правоохоронці, оцінивши масштаб атаки, заявили, що її вартість може коштувати мільйони доларів, а тому за нею не може стояти один незалежний хакер. Про це на спільному брифінгу  Мінцифри, СБУ, Держспецзв’язку, Кіберполіції, РНБО та НБУ заявили чиновники.

Читайте також: Хто зі знаменитостей готується брати зброю та захищати українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини