Головна Новини Суспільство події В Україні відреагували на відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові-на-Дону
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові-на-Дону

Верещук переконана, що Росія хоче використати це для того, щоб вивозити українців з тимчасово окупованих міст на свою територію

24 березня 2022, 23:55
Поділіться публікацією:

За словами віце-прем'єр-міністра, міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наша країна  виступатиме  категорично проти  того, щоб офіс Червоного Хреста відкрився в Ростові-на-Дону для нібито ефективної роботи на східних територіях  України.

В Україні відреагували на відкриття офісу Червоного Хреста у Ростові-на-Дону

Ірина Верещук (фото з відкритих джерел)

Представниця українського уряду каже,  що Росія   має намір використати  цю обставину,  щоб вивезти  громадян України  з тимчасово окупованих міст на російську  територію.

"Ми категорично проти того, щоби Міжнародне товариство Червоного Хреста відкривало офіс в Ростові-на-Дону. Таким чином Росія хоче "освятити" так звані "гуманітарні коридори" на свою територію, а насправді незаконне викрадення та вивезення ворогом наших громадян, яке вже відбувається прямо зараз", — зазначила Ірина Верещук.

Посадовиця  повідомила, що під час відвідин Києва головою Міжнародного комітету Червоного Хреста Петером Маурером , жодних  розмов про можливе вивезення українських громадян на російську  територію та  майбутнє відкриття офісу МКЧХ неподалік  кордону, не було. За її словами, українська влада  передала для представників гуманітарних  організацій докази створення агресорами фільтраційних таборів для вивезених  мешканців Маріуполя та інших  міст.

Втім, віце-прем’єр  зазначила, що Росія може  показати  свої вимоги  до Червоного Хреста  про відкриття офісу в Ростові   за  можливе  прохання керівників  міжнародної організації.

Посадовиця підсумувала, що  тепер  МКЧХ не може організувати справжні гуманітарні коридори та доступ до військовополонених  з причин протидії російських агресорів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Росія готується до жахливої провокації в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/OP_UA/6025
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини