Головна Новини Суспільство події В Україні ТЕС і ТЕЦ можуть перевести на газ, якщо не вистачить вугілля: у Кабміні готують рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ТЕС і ТЕЦ можуть перевести на газ, якщо не вистачить вугілля: у Кабміні готують рішення

В Уряді розробляють механізм переходу ТЕЦ і ТЕС на газ

14 грудня 2021, 23:19
Поділіться публікацією:

Згідно з дорученням Кабінету Міністрів, профільні органи виконавчої влади та енергокомпанії  мають забезпечити  можливості для переходу ТЕС і ТЕЦ із використання вугілля на 100 відсоткове використання голубого палива. На засіданні Кабміну, завтра,15 грудня  буде прийнято відповідний проєкт урядового розпорядження.  Про це інформує РБК-Україна.

В Україні ТЕС і ТЕЦ можуть перевести на газ, якщо не вистачить вугілля: у Кабміні готують рішення

У Кабміні готують відповідне рішення (фото з відкритих джерел)

Як зазначають журналісти медіа, посилаючись на наявний у них документ, перехід на голубе паливо здійснюватиметься при дефіциті вугілля на період до 15 квітня наступного року.

В проєкті майбутнього розпорядження йдеться про те, що мають бути вжиті заходи для забезпечення поставок електроенергії та беззбиткову діяльність при виробництві електроенергії на ТЕС і ТЕЦ під час використання ними "в якості палива 100% природного газу (на період відсутності в достатній кількості запасів вугілля на складах виробників".

Важливо, що до розроблення механізмів переходу ТЕЦ і ТЕС на голубе паливо долучаться  Міненерго, НКРЕКП, НАК "Нафтогаз України" і "Укренерго".

 За словами першого заступника міністра енергетики Юрія Власенка, це рішення не буде означати, що всі національні ТЕС і ТЕЦ вже працюватимуть на газі. Механізм, що буде імплементований, передбачає використовувати газ лише для обсягу генеруючих потужностей, якого може не вистачати у певний момент. Разом з тим, цього місяця в нашу країну буде здійснене доставлення  імпортного вугілля в обсязі 1 млн 950 тисяч тонн. Заплановане споживання становитиме близько 1,7 млн тонн.

Посадовець підсумував, що уряд не хоче, аби повторилась минулорічна ситуація, коли "Центренерго", використовуючи газ для виробництва електричної енергії, не мав коштів, щоб розрахуватися за поставлені обсяги. З тієї причини, що не було розроблено відповідного механізму. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформують про те, що В ОП визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля, але обіцяють ситуацію виправити.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини