Головна Новини Суспільство події В ОП визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля, але обіцяють ситуацію виправити
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОП визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля, але обіцяють ситуацію виправити

В Офісі президента обіцяють, що вже до кінця цього року на складах буде близько 800 тисяч тонн вугілля

14 грудня 2021, 07:20
Поділіться публікацією:

На складах ТЕС справді низькі запаси вугілля. На сьогоднішній день цифра дорівнює 450 тисяч тонн на складах теплових електростанцій та ще 150 тисяч тонн сьогодні перебуває в портах. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі програми "Свобода слова на ICTV" розповів заступник керівника Офісу президента Ростислав Шурма.

В ОП визнали – на всіх ТЕС України низькі запаси вугілля, але обіцяють ситуацію виправити

Вугілля. Фото: UNSPLASH

Заступник керівника ОП пояснив, що маленькі запаси вугілля обумовлені двома причинами. Перша причина – це світова енергетична криза, яка виникла у світі ще півроку тому, коли розпочався глобальний дефіцит вугілля по всьому світу. Друга причина – це агресивні дії Російської Федерації, яка заблокувала доставку вугілля залізничним способом із країн, з якими Україна могла імпортувати вугілля. Зокрема, найбільшим постачальником вугілля в Україну був Казахстан, який міг постачати до нашої країни до 500 тисяч тонн вугілля щомісяця.

Ростислав Шурма додав, сьогодні обсяги вугілля, які видобуваються в Україні, є достатніми для того, щоб гарантувати безперебійну роботу енергетичної системи, враховуючи той режим, у якому працює атомна енергетика, гідроенергетика і плюсуємо сюди ж "зелену енергетику".

"Для того, щоб наповнити склади, ми щомісяця імпортуватимемо вугілля морем. На сьогоднішній день вже 2 кораблі перебувають на розвантаженні в портах і ще близько 6 кораблів Україна чекає до кінця грудня. Далі в січні, лютому, березні Україна імпортуватиме такі самі обсяги вугілля. Вже можна спрогнозувати, що до кінця року на наших складах буде приблизно 800 тисяч тонн вугілля", – наголосив Шурма.

При цьому чиновник уточнив, що вугілля імпортує генерація. В Україні на сьогоднішній день є три складові генерації: найбільша генерація – це компанія "ДТЕК", друга приватна компанія – це "Донбасенерго" та третя – це державна генерація "Центренерго".

Читайте також на порталі "Коментарі" — запаси вугілля на деяких теплостанціях закінчуються.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини