Головна Новини Суспільство події В Україні судитимуть працівника підпільної в'язниці "Ізоляція"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні судитимуть працівника підпільної в'язниці "Ізоляція"

Підозрюваний вибивав покази та знущався над ув'язненими українцями

13 травня 2021, 15:12
Поділіться публікацією:

Генеральна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо громадянина, якого підозрюють у терористичній діяльності та жорстокому поводженні з цивільним населенням. Про це йдеться на сайті відомства.

В Україні судитимуть працівника підпільної в'язниці "Ізоляція"

Проросійський терорист - фото з відкритих джерел

За даними слідства, чоловік із квітня 2014 по грудень 2019 року виконував злочинні накази так званого "Міністерства державної безпеки ДНР", перебуваючи на посаді охоронця в підпільній в'язниці "Ізоляція", яку деякі ЗМІ називають концтабором.

Правоохоронці стверджують, що підозрюваний за допомогою фізичного насилля катував незаконно ув'язнених цивільних осіб, намагаючись вибити з них зізнання у злочинах, яких вони не скоювали. За даними прокуратури, наразі встановлено 9 жертв ката з "Ізоляції". 

В генпрокуратурі зазначили, що загалом встановили 78 жертв насильства, які отримали травми в нелегальній в'язниці терористів. 

Нагадаємо, що на початку травня Служба безпеки України виявила двох тюремних наглядачів, які у різний час працювали в "тюремних закладах ДНР". Обидва виявилися громадянами України 1986 та 1987 років народження. Додамо, що центр "Миротворець" вніс їх у свою базу ще на початку військових дій на Донбасі. 

Наразі встановлено понад 250 випадків катувань військових і цивільних громадян України у "в'язницях ДНР". Загалом на непідконтрольних територіях Донбасу налічується близько 170 закладів примусового утримання.

Нещодавно "Коментарі" опублікували матеріал про обмін полоненими в ОРДЛО і чому Росія затягує цей процес. Експертну думку дізнавайтеся за посиланням



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини