Головна Новини Суспільство події В Україні стає поширеним ще один вид шахрайства: орудують прямо на вулиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні стає поширеним ще один вид шахрайства: орудують прямо на вулиці

Часто шахраї просять у перехожих мобільний телефон, щоб здійснити важливий дзвінок

20 липня 2021, 12:43 comments1241
Поділіться публікацією:

Шахраї шукають різні способи, як обманом отримати гроші або особисте майно українців. Про одну з поширених схем обману в Україні розповіли у виданні "РБК-Україна".

В Україні стає поширеним ще один вид шахрайства: орудують прямо на вулиці

В Україні стає поширеним ще один вид шахрайства - фото з відкритих джерел

Журналісти повідомляють, що досить часто на вулицях країни шахраї просять у перехожих мобільний телефон, щоб здійснити важливий дзвінок. Після того, як жертва дозволяє зателефонувати, зловмисник зникає з телефоном у невідомому напрямку. Схема обману не є новою, проте з її допомогою шахраї продовжують орудувати, наживаючись на людях.

Щоб не потрапити на вудку зловмисника, у виданні радять звернути увагу на стан людини, яка просить зателефонувати. Вона може бути агресивною або перебувати під впливом алкоголю або інших препаратів.

Якщо ви вважаєте, що незнайомцеві дійсно потрібно терміново зателефонувати, спробуйте поцікавитися, що саме сталося і як ще ви можете допомогти. Запропонуйте переміститися в людне місце, де є відеокамери.

У разі, якщо людина викликає у вас сумніви, запропонуйте, щоб вона продиктувала потрібний номер телефону і сказала, що передати іншому абоненту.

Раніше портал "Коментарі" писав, що шахраї постійно знаходять все нові й нові шляхи, як обдурити чергову жертву. Останнім часом до їхнього списку додалася нова схема — SMS-фішинг. Це коли аферисти намагаються обдурити за допомогою повідомлень, які надходять на телефон. У таких SMS можуть міститися посилання на невідомий сайт, на якому потрібно ввести свої дані або навіть не потрібно нічого вводити. Тому сьогодні потрібно уважно ставитися навіть до банальних повідомленнями та ретельно перевіряти їх все, щоб не стати жертвою шахраїв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Саша

28 січня 2024, 21:57

Всегда смотрю что за человек,как одет, как выглядит. интересуюсь кому позвонить нужно что за номер,набераю номер сам и убеждаюсь тот ли ето человек к которому просили позвонить,и только потом предаю телефон просяшему. Хоть и говорят что ето даже не гигиенично чтобы чужой человек прикладывал ваш смартфон к уху или полностью екраном к лицу Был у меня случай летом подбегает ко мне девочка лет пятнадцати по виду бедноватая,ну я думаю мало ли возьмёт да убежит,просит маме срочно позвонить потому что её разрядился, я сам набрал номер и передал ей телефон говорила она долго минут 15 как по своему телефону хотя её тедефон находился у меня,Ну вот так помог девочке,в благодарность получил спасибо и очень жирный и от части мокрый след от её лица и уха на екране своего телефона После етого теперь ни кому не даю позвонить свой смартфон.


Новини