Головна Новини Суспільство події В Україні смертність від COVID зросла більш ніж удвічі: де хвороба забрала найбільше життів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні смертність від COVID зросла більш ніж удвічі: де хвороба забрала найбільше життів

За місяць кількість хворих зросла у 5 разів

13 жовтня 2021, 21:55
Поділіться публікацією:

У нашій країні реєструють зростання епідемії й збільшена кількість нових випадків захворювань коронавірусною хворобою. За два тижні число нових інфікованих вірусом подвоїлася, за місяць зросла у 5 разів. Також зростає і смертність коронавірусних хворих. Про це інформує НАН України, прогнозуючи подальший розвиток ситуації з ковідом.

В Україні смертність від COVID зросла більш ніж удвічі: де хвороба забрала найбільше життів

В НАН України розповіли про зростання смертності від коронавірусу в жовтні 2021 (фото з відкритих джерел)

Аналізуючи зрослу епідемію в усіх регіонах країни, вчені зазначають, що за півмісяця статистика позитивних результатів по проведених тестах зросла у 2,1 раза. Кількість госпіталізованих стала більше в 1,7 раза. Смертність від хвороби також зросла у 2,3 раза.

Середня кількість нових інфікованих збільшилася до 13 175 випадків на добу. Середня смертність — 264 випадки на добу протягом останніх семи днів.

Цього року коронавірусна епідемія вже перевищила ту, що українці пережили минулої осені.

За словами авторів дослідження, зараз смертність стала вище на 20% за пікові значення. Кількість ліжко-місць, які заповнені в медичних установах, зросла на 6% і збільшується далі.

Вчені роблять прогноз про збільшення кількості хворих українців і на цьому тижні. Але є надія, що цього завадять тривалі вихідні дні. Як правило, тоді офіційна статистика хворих на коронавірусну хворобу зменшується.

Також експерти б'ють на сполох, що в нашій країні збільшується кількість дітей, які теж інфіковані вірусом. Вона є найвищою за весь час епідемії.

Серед областей, де ситуація із захворюваністю на ковід висока, згадуються Запорізька, Одеська, Луганська, Чернівецька, Житомирська, Харківська області.

У деяких з цих регіонів кількість госпіталізованих перевищило максимуми осінньої хвилі минулого року і весняної хвилі цього року.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в РНБО розповіли, коли очікувати піку захворюваності на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини