Головна Новини Суспільство події В Україні перерахували сміттєзвалища
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні перерахували сміттєзвалища

У країні діє 5 455 звалищ і полігонів загальною площею понад 8,5 тис. Га.

5 грудня 2020, 00:50 comments1030
Поділіться публікацією:

Ситуація з накопиченням сміття в країні критична, побутові відходи продовжують накопичуватися на переповнених полігонах і звалищах.

В Україні перерахували сміттєзвалища

ФОТО: З відкритих джерел

У країні діє 5 455 звалищ і полігонів загальною площею понад 8,5 тис. Га. Київ обслуговують всього дві офіційні звалища — полігон ТПВ №5, який знаходиться в селі Підгірці Обухівського району Київської області (площа 63,7 га) і полігон будівельних відходів № 6 на вулиці Пироговський шлях, 94-96 (площа 11,6 га). Водночас у Вінницькій області зареєстровано найбільшу кількість полігонів і звалищ — 741, які в середньому займають площу по 10-15 га, пише slovoidilo.ua

У Полтавській області 675 сміттєзвалищ, Чернігівській — 659, Одеській — 608 полігонів та звалищ. Найменше офіційних звалищ в Івано-Франківській (17 штук), Луганській (18), Львівській (20), Черкаській (21), Тернопільській (31) та Хмельницькій (35) областях.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що згідно з проектом нового закону № 2207-1д "Про управління відходами", який прийнятий в першому читанні, вже не вважаються відходами відходи добувної промисловості, які утворилися в результаті проведення розвідувальних робіт, видобутку, обробки та зберігання корисних копалин і розробки родовищ корисних копалин. Це дозволить використовувати їх при будівництві. Крім того, вводиться термін "сортування", "розширена відповідальність виробника". Більше не вважаються біологічними відходами трупи тварин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ru.slovoidilo.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини