Головна Новини Суспільство події В Україні можуть трапитися віялові відключення електроенергії: чи реальна ця загроза
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть трапитися віялові відключення електроенергії: чи реальна ця загроза

У нинішньому опалювальному сезоні віялові відключення електроенергії можливі ближче до січня-лютого 2022-го

10 листопада 2021, 22:00
Поділіться публікацією:

Очільник Спілки споживачів комунальних послуг  Олег Попенко дотримується думки, що в нашій країні є можливою загроза віялових відключень електроенергії. Це може стати реальністю в кінці січня – на початку лютого. Про це інформує "Еспресо".

В Україні можуть трапитися віялові відключення електроенергії: чи реальна ця загроза

Українців попереджають про віялові відключення електроенергії (фото з відкритих джерел)

 За його словами, в нашій країні  можливий ризик так званих віялових відключень. Це буде вже в зимовий період.  Тому що поки немає стовідсоткової гарантії, чи буде Білорусія імпортувати нам  власну електроенергію, чи імпортуватиме її Росія, чи матимемо ми вугілля в достатній кількості.

 Зараз  в нашій країні замість вугілля використовують голубе паливо. Але ще невідомо, що буде з початком відліку  2022 року.

 За  прогнозом Попенка, два зимових  місяці будемо мати чималі проблеми з постачанням електроенергії по  всіх регіонах нашої країни.

 Якщо буде так, що в нашу країну доправлять в один термін достатню кількість вугілля, на забезпечення ним всіх ТЕЦ потрібно буде чималий час – це більше двох місяців.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в українські порти йдуть кораблі з американським вугіллям.В українські портові центри направляються морем  п'ять американських кораблів, які везуть нам вугілля, це майже 280 тис. тонн, якого не вистачає вітчизняним ТЕЦ.На кораблях США енергетичне вугілля, яке там законтрактувала українська теплова генерація. З п'яти суден — чотири везуть це паливо для потреб енергокомпанії ДТЕК і одне судно для державного концерну "Центренерго". Важливо, що раніше це паливо для теплових станцій нам експортувала Росія. Але на початку листопада вона зупинила його експорт. Зокрема це паливо марки А (антрацит) і Т (худий).

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини