Головна Новини Суспільство події В українські порти йдуть кораблі з американським вугіллям: хто його отримає
commentss НОВИНИ Всі новини

В українські порти йдуть кораблі з американським вугіллям: хто його отримає

Україна уклала нові контракти з новими експортерами

2 листопада 2021, 15:35
Поділіться публікацією:

В українські портові центри направляються морем  п'ять американських кораблів, які везуть нам вугілля, це майже 280 тис. тонн, якого не вистачає вітчизняним ТЕЦ. Про це повідомляє УНІАН, оприлюднивши відповідну інформацію  енергетичної компанії ДТЕК.

В українські  порти йдуть кораблі з американським вугіллям: хто його отримає

В Україну постачатимуть американське вугілля (фото з відкритих джерел)

На кораблях США енергетичне вугілля, яке там законтрактувала українська теплова генерація. З п'яти суден — чотири везуть це паливо для потреб енергокомпанії ДТЕК і одне судно для державного концерну "Центренерго".

Важливо, що раніше це паливо для теплових станцій нам експортувала Росія. Але на початку листопада вона зупинила його експорт. Зокрема це паливо марки А (антрацит) і Т (худий). Його використовували приватні енергетичні підприємства  ДТЕК — для потреб Луганської ТЕС, Криворізької ТЕС, "Донбасенерго" — для потреб Слов'янської  ТЕС  і "Технова" -  для потреб Дарницької ТЕЦ, Сумської ТЕЦ, Чернігівської ТЕЦ.  Разом з тим, інші марки цього палива. як і коксівне  РФ постачатиме і далі.

У вітчизняному енергетичному відомстві  підтвердили дані, що наша країна уклала нові контракти з новими експортерами з Польщі, Казахстану і Південно-Африканської Республіки. Також відбувались перемовини з американськими постачальниками.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Нардеп: тепер до газової кризи плюс ще одна.Нещодавно проявилася ще одна проблема влади. Як виявилось, на складах українських ТЕС не вистачає вугілля. Його просто не завезли. І Україна опинилася на порозі ще однієї кризи. Тепер на додачу до газової кризи ми отримаємо і кризу на ринку тепла та електроенергії. Як передає видання "Коментарі", таку думку у себе у Facebook висловив нардеп 7-го та 8-го скликань ВР Олег Медуниця.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини