Головна Новини Суспільство події В українців будуть забирати куплені COVID-сертифікати: як це буде діяти
commentss НОВИНИ Всі новини

В українців будуть забирати куплені COVID-сертифікати: як це буде діяти

Невакцинованих громадян хочуть позбавити документів про вакцинацію, отриманих нечесним шляхом

28 жовтня 2021, 20:30
Поділіться публікацією:

Фахівці двох Міністерств — цифровізації та охорони здоров'я залучені в робочому процесі пошуку механізму видалення коронавірусних сертифікатів  тих українців, які нелегально придбали їх і не ходили на вакцинацію. Про це проінформував очільник з розвитку електронних послуг Міністерства цифровізації  Мстислав Банік  представників "РБК-Україна".

В українців будуть забирати куплені COVID-сертифікати: як це буде діяти

В Україні видалятимуть фейкові COVID-сертифікати (фото з відкритих джерел)

 За його словами,  наприкінці року можна буде бачити такі випадки й видаляти  фальсифіковані дані. Також він наголосив, що до цього часу таких ситуацій не траплялось.

Посадовець згадав про кримінальну відповідальність для медиків за такі шахрайські маніпуляції – до 3 років позбавлення волі й 170 тисяч гривень штрафу.

 Випадки з підробленими сертифікатами перебувають в полі зору правоохоронців.

Керівник  напрямку розвитку електронних послуг зазначив, що точно оцінити цю проблему непросто, тому що вся інформація щодо вакцинації громадян захищається лікарською таємницею. Тут допоможе тільки випадковість, якщо такий вакцинований  набув хворобу, то його сертифікат вакцинації може бути підроблений.

За його словами, кожна процедура вакцинації підписується електронним ключем лікаря. Такі випадки реальні, коли дані про щеплення внесли, а сам укол громадянину не зробили. Коли така людина інфікується, то потрапляє в медичний заклад, адже самої процедури він не отримав. І з такого випадку можна зрозуміти, який лікар фальсифікував документ.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  в Україні COVID-сертифікати дітям не видаватимутьВ Україні до пунктів вакцинації проти коронавірусу можуть звертатися не лише особи, які досягли повноліття, але діти віком від 12 років.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини