Головна Новини Суспільство медицина В Україні COVID-сертифікати дітям не видаватимуть – з'явиться інший документ
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні COVID-сертифікати дітям не видаватимуть – з'явиться інший документ

В Україні вже можна вільно прищеплювати від COVID-19 дітей віком від 12 років.

28 жовтня 2021, 13:32
Поділіться публікацією:

В Україні до пунктів вакцинації проти коронавірусу можуть звертатися не лише особи, які досягли повноліття, але діти віком від 12 років. Дітям, які отримували подвійну дозу вакцини проти коронавірусу, замість COVID-сертифікатів видаватимуть довідку про щеплення. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляється в сюжеті ТСН.

В Україні COVID-сертифікати дітям не видаватимуть – з'явиться інший документ

Вакцинація. Фото із відкритих джерел

Окремого документа ніхто розробляти поки що не збирається. Вписуватимуться дані про вакцинацію дітей у традиційну форму "063", яка вже звична для українців. Ця форма містить інформацію про всі щеплення, які були зроблені дитині.

Глава національної групи експертів з імунізації Федір Лапій повідомив, що на даний момент ухвалено рішення COVID-сертифікати видавати виключно повнолітнім громадянам України.

Зазначимо, сьогодні батьки за бажання можуть щепити своїх дітей проти коронавірусу, якщо на момент вакцинації дитині виповнилося 12 років. Раніше дітей можна було щепити, якщо це було рекомендовано медиками. Зокрема, якщо дитина за станом здоров'я потрапляла до групи ризику.

На сьогоднішній день направлення від педіатра достатньо для того, щоб дитина отримала щеплення. Що ж до вибору вакцини, то поки що таке право відсутнє. Дітям можна щеплюватися тільки вакциною Pfizer.

Лапій пояснив, що рішення розпочати вакцинувати дітей продиктовано тим, що захворюваність серед дітей в Україні різко почала зростати. Чимало дітей після ускладнень COVID-19 довелося госпіталізувати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ігор Кузін розповів, у яких регіонах найбільше зросли темпи вакцинації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини