Головна Новини Суспільство події У яких регіонах світу виявили індійський штам коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких регіонах світу виявили індійський штам коронавірусу

Індійський штам коронавірусу розповсюдився на 60 країн

26 травня 2021, 15:47
Поділіться публікацією:

Представники ВООЗ отримали інформацію про те, що індійський тип коронавірусу B.1.617 був виявлений на 53 територіях, в результаті чого загальна кількість країн з індійським штамом досягла 60. Про це повідомляють журналісти France24.

У яких регіонах світу виявили індійський штам коронавірусу

Індійський штам - фото з відкритих джерел

У звіті ВООЗ наголошується, що B.1.617 продемонстрував підвищену передачу інфекції, тоді як тяжкість захворювання і ризик зараження ще вивчаються.

Минулого тижня випадки інфікування індійським штамом коронавірусу виявили в Ботсвані, Алжирі, Кенії, Бразилії, Гані, Зімбабве, Фінляндії.

Його підвид B.1.617.1 виявили в 41 країні;  B.1.617.2 — у 54 країнах; B.1.617.3 — у 6 державах.

Загалом у світі вкінці травня кількість нових випадків і смертей продовжувала знижуватися: було зареєстровано близько 4,1 мільйона нових заражених і 84 тисячі смертей — це на 14% і 2% відповідно менше у порівнянні із серединою травня.

Нагадаємо, що у квітні Індія потрапила в "коронавірусний шторм". У країні кілька днів поспіль фіксували антирекорди за кількістю нових випадків COVID-19. Ця позначка досягала майже 350 тисяч хворих за день.

Раніше видання "Коментарі" розповідало, що українська влада домовилася про постачання гуманітарної допомоги Індії на взаємовигідних умовах. Детальніше про це прочитаєте в нашому матеріалі.

Крім того, ми повідомляли, що вкінці березня Індія призупинила експорт найбільших партій вакцин від коронавірусу AstraZeneca, що виробляються на потужностях Serum Institute. Рішення про зупинку експорту пов'язане зі зростанням кількості заражень у країні й задоволенням внутрішнього попиту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини