Головна Новини Суспільство події В останню путь: Львів прощається з Іриною Фаріон на Личаківському кладовищі
commentss НОВИНИ Всі новини

В останню путь: Львів прощається з Іриною Фаріон на Личаківському кладовищі

Львів прощається з Іриною Фаріон: тисячі людей зібрались на прощання з вбитою мовознавицею

22 липня 2024, 15:24
Поділіться публікацією:

У Львові, в серці Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, 22 липня проходить прощальна церемонія з Іриною Фаріон, професоркою, колишньою депутаткою, яку жорстоко вбили кілька днів тому. Сотні людей прибули не тільки з усіх куточків України, але й з-за кордону, аби віддати останню шану видатній діячці.

В останню путь: Львів прощається з Іриною Фаріон на Личаківському кладовищі

З Іриною Фаріон прощаються у Львові

Вранці, за кілька годин до початку церемонії, поліція та кінологічні служби ретельно перевірили територію навколо храму та прилеглі вулиці, гарантуючи безпеку усіх присутніх. 

Зібралися рідні, колеги, учні та сотні прихильників Ірини Фаріон, кожен з яких ніс квіти — символ пам’яті та вдячності за її внесок у розвиток української культури та науки. Політичні діячі, мовознавці, студенти та ветерани війська — усі вони зібрались, щоб висловити свої співчуття і підтримку.

Після завершення прощальної панахиди, траурна процесія вирушила до Личаківського кладовища, де Ірина Фаріон буде похована поруч з іншими видатними особистостями України, зокрема, недалеко від могили відомого композитора Володимира Івасюка.

Нагадаємо, що 19 липня, коли Ірина Фаріон поверталася додому, невідомий чоловік вистрілив їй в голову. Ірина була негайно доставлена до лікарні, де після операції вона впала у глибоку кому і, на жаль, померла наступного дня. За словами міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, вбивство було сплановане, і слідство вже розгорнуто для знаходження винуватців.

Сергій Лещенко, радник керівника Офісу президента, заявив, що за цим вбивством стоїть російська сторона. За його словами, це частина ширшої кампанії проти України, спрямована на дестабілізацію ситуації та внутрішнього роз'єднання серед громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини