Головна Новини Суспільство Кримінал У Зеленського назвали "вбивцю" Фаріон, який стоїть за іншими вбивствами та злочинами в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського назвали "вбивцю" Фаріон, який стоїть за іншими вбивствами та злочинами в Україні

Сергій Лещенко вважає, що Ірину Фаріон вбила Росія. За його словами росіяни також вбили або здійснювали замах на інших українських активістів, журналістів та політичних діячів.

21 липня 2024, 09:30 comments2182
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Радник керівника Офісу президента, колишній народний депутат та журналіст Сергій Лещенко заявив, що за вбивством української мовознавиці Ірини Фаріон стоїть "русня".

У Зеленського назвали "вбивцю" Фаріон, який стоїть за іншими вбивствами та злочинами в Україні

Лещенко назвав Росію вбивцею Фаріон. Фото з выдкритих джерел

Сергій Лещенко у соціальній мережі X відреагував на вбивство Ірини Фаріон. За словами представника Зеленського, керівником вбивства Фаріон стала "русня", яка таким чином хоче зменшити об’єднаність українців проти зовнішнього ворога.

"Ірину Фаріон вбила русня. Саме вони єдиний бенефіціар. Тепер замість згуртованості проти зовнішнього ворога будуть влаштовувати внутрішні качелі, сварити українців між собою", — пише Лещенко.

 За словами Лещенка, росіяни стоять не лише за вбивством Фаріон, але й нібито причетні до смерті українських журналістів Павла Шеремета та Георгія Гонгадзе, а також спроб знищити інших українських політичних лідерів.

"Так, як свого часу вони вбили Шеремета і Гонгадзе, знищили Чорновола і отруїли Ющенка. Це ж так очевидно", — наголошує Лещенко.

Ірину Фаріон вбили пострілом у голову 19 липня у Львові. Українська активістка померла у лікарні після спроб лікарів врятувати її життя. Вбивцю Фаріон не вдалось впіймати. За описом, це чоловік 20-25 років.

Президент України Володимир Зеленський на основі доповідей міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка та керівника Служби безпеки України Василя Малюка заявив, що досліджуються усі можливі версії, зокрема і причетність Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко озвучив основні версії мотивів вбивства Ірини Фаріон.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Зеленського на вбивство Фаріон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини