Головна Новини Суспільство події В окупованому Криму зникла громадська активістка, журналістка Ірина Данілович
commentss НОВИНИ Всі новини

В окупованому Криму зникла громадська активістка, журналістка Ірина Данілович

Рідні вже 12 добу нічого не знають про долю Ірини Данілович

10 травня 2022, 17:22
Поділіться публікацією:

В окупаваному рф Криму зникла громадська активістка Ірина Данілович. Рідні Ірини розповіли, що 29 квітня 2022 року її було затримано. окупанти заявили, що громадську активістку заарештовано на 10 діб за передачу якоїсь "несекретної інформації" якійсь громадській організації. Про це повідомила уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова.

В окупованому Криму зникла громадська активістка, журналістка Ірина Данілович

В Криму зникла громадська активістка, журналістка Ірина Данілович (фото з відкритих джерел)

окупанти звинувачують Ірину Данілович у передачі якоїсь "несекретної інформації" якійсь громадській організації.

"Насильницькі зникнення та переслідування громадських активістів та журналістів стали повсякденною практикою на території тимчасово окупованого Кримського півострова. Наразі зникла громадська активістка, журналістка Ірина Данілович. 29 квітня 2022 року її було затримано правоохоронцями окупанта. Приблизно в той же час у будинку Ірини Данілович ними проведено обшук у її помешканні. За словами батьків Ірини, рашисти повідомили, що громадську активістку заарештовано на 10 діб за передачу якоїсь "несекретної інформації" якійсь громадській організації",- йдеться у повідомленні.

Рідні вже 12 добу нічого не знають про долю Ірини Данілович. Вона працювала медсестрою, була журналісткою, висвітлювала проблеми системи охорони здоров’я в Криму та поширювала реальну інформацію про війну в Україні.

"Сьогодні вже 12 доба з дня викрадення громадянки України Ірини Данілович. Місце її знаходження невідоме. Батьком та її адвокатом були подані заяви до окупаційних органів щодо викрадення людини, однак відповідь до цього часу не отримано",- повідомила Денісова.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти забороняють місцевим гасити пожежі у Хесонській області, а вогонь підійшов до селищ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини