Головна Новини Суспільство події В Одеській області накрили партію кокаїну на 12 млн доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеській області накрили партію кокаїну на 12 млн доларів

Партію кокаїну сховали в контейнері з бананами, який йшов в Молдову

19 грудня 2020, 14:06
Поділіться публікацією:

В Одеській області накрили партію кокаїну на 12 млн доларів

Митники Одеської області запобігли спробі контрабанди великої партії кокаїну. За повідомленням співробітників митниці, інцидент стався на пропускному пункті Старокозаче. При перевірці одного з холодильних агрегатів з боку технологічних отворів правоохоронці виявили 46 пакетів загальною вагою в 54 кілограми. Порошок був упакований в пластикову плівку сріблястого кольору.

"Наркотики знаходилися в контейнері з бананами, який прибув з Південної Америки і слідував транзитом до Республіки Молдова з подальшим переміщенням в Європу", — уточнив заступник начальника Одеської митниці Денис Пудрик.

Згідно з оцінкою експертів, вартість партії наркотику за цінами чорного ринку становить понад 12 млн доларів.


Нагадаємо також, що раніше в Києві викрили наркодилера з великою партією кокаїну. Уродженець Росії перебував у розшуку за скоєння тяжкого злочину і перебував на території України за підробленими документами. Під час обшуку в його квартирі слідчі вилучили близько 5 кілограмів кокаїну. Експерти оцінюють цю партію в 15 млн грн за цінами "чорного" ринку.

Як повідомляв портал "Коментарі", колумбійський парламент приступив до обговорення законодавчої ініціативи одного з депутатів, який запропонував узаконити торгівлю кокаїном. Влада хоче вивести тіньовий ринок наркотику в легальну площину і взяти торгівлю під свій контроль.

Так, згідно з текстом документа, в країні пропонують законно продавати кокаїн під виглядом знеболюючого засобу. Таким чином уряд сподівається створити додатково понад 200 тисяч нових робочих місць. Ініціатор документа вважає, що Колумбії вигідніше скуповувати врожаї коки, ніж знищувати їх. Листя коки, в якій багато кальцію, вітамінів і мікроелементів, можна використовувати для виробництва борошна, чаю, продуктів харчування та медикаментів, підкреслює політик.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини