Головна Новини Суспільство події В Одеській області чиновники «роздали» державну земелю вартістю понад 870 млн грн
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одеській області чиновники «роздали» державну земелю вартістю понад 870 млн грн

Посадовці державного кадастру відчужили цінну ріллю аграрної академії, без згоди установи

25 листопада 2021, 22:15
Поділіться публікацією:

Працівники ДБР здійснюють слідство за фактом незаконного відчуження 1,5 тисячі гектарів цінної ріллі, яка належала Національній академії аграрних наук країни посадовцями ГУ Держгеокадастру Одеського регіону. Про це інформують у ДБР.

В Одеській області чиновники «роздали» державну земелю вартістю понад 870 млн грн

Слідчі розслідують справу (фото: ДБР)

 Як стало відомо, ексочільник цієї державної структури Одещини чотири  роки тому незаконно передав землі наукової установи 39 фізичним та 2 юридичним особам.

Посадовці   державного кадастру відчужили цінну ріллю аграрної академії, без згоди установи.
Тому майже 1,4 тис. га  ріллі для обробітку, що була державною на Одещині, в результаті незаконної оборудки стала приватною.

У 2020 році кримінальна історія із аграрною ріллею повторилась, але цією державною структурою керував інший посадовець. В приватну власність знову передали 72 га цінної ріллі для сільгоспобробітку.

За клопотанням слідчих  ДБР, які розслідують два кримінальні провадження, судова установа наклала арешт на ріллю, площею 1505 га. Приблизна вартість цінної ріллі становить понад 870 мільйонів гривень.

 Зараз правоохоронці встановлюють посадовців, які причетні до реалізації таких незаконних оборудок.

Кваліфікація статей (ч. 3 ст. 365, ч. 2 ст. 364 КК України) ККУ, за якими розслідуються кримінальні провадження, наступні — перевищення службових повноважень та зловживання службовим становищем. Їх санкції передбачають чимале покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Одеській області пацієнтка з підробленим сертифікатом потрапила в реанімацію.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини