Головна Новини Суспільство події Купила підроблений сертифікат: в Одеській області в реанімації перебуває пацієнтка з COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Купила підроблений сертифікат: в Одеській області в реанімації перебуває пацієнтка з COVID-19

Жінка зізналася, що не щеплена під тиском медиків

5 листопада 2021, 21:15
Поділіться публікацією:

На Одещині, в місті Ізмаїл в реанімаційному відділенні лікується хвора на коронавірус городянка, яка не отримала щеплення, але має документ про вакцинацію. Про це проінформував під час прессконференції заступник очільника області Борис Волошенков, пише УНІАН.

Купила підроблений сертифікат: в Одеській області в реанімації перебуває пацієнтка з COVID-19

В реанімацію потрапила пацієнтка з сертифікатом вакцинації проти COVID-19, але щеплення жінка не робила (фото carpathia.gov.ua)

За його словами, городянку привезли до медичного  закладу у важкому стані. В неї підтверджена коронавірусна хвороба. Також вона має супутнє захворювання і перебуває  під постійним медичним наглядом.

Ситуацію з документом про щеплення вивчають правоохоронці. Вони мають встановити чи не був він підроблений, чи допущене якесь інше порушення.

Разом з тим, працівники управління охорони здоров’я обласної ОДА розповіли, що ця пацієнтка спочатку намагалась сама побороти захворювання, але її стан лише погіршився. Вона була спочатку госпіталізована до  Кілійської районної лікарні, а звідти її перевезли в Дунайський обласний медичний заклад. Хвороба прогресувала, хоч в документах значився сертифікат з двома зробленими уколами.

 Керівник цього медичного закладу Віталій Гайдуков дотримується думки, що  сертифікат не підроблений. Просто його отримала людина, якій щеплення не було зроблене.

 Цей факт встановила медична комісія, до якої увійшли медична сестра, керівник ковідного відділення та очільник Дунайського обласного медичного закладу. Медики мусили з’ясувати, чи була хвора вакцинована, тому що від цього залежить подальше лікування та дозування різних препаратів від ковіду.

 Вона зрозуміла і визнала, що не проходила вакцинацію. Зараз ця одеситка, в якої важка хвороба щораз прогресує, потребує кисневої терапії чи підключення до апарату ШВЛ.

 Медичні фахівці проінформували про цю ситуацію не тільки місцеву владу, але працівників СБУ.

Як заявив керівник Дунайської лікарні, ця городянка страждає не тільки через симптоми важкого захворювання, але й морально. Буде нести відповідальність і медик, який погодився видати їй сертифікат. В медицині, за його висловом ринкова ситуація — якщо  такі документи затребувані, то є і пропозиція.  На його думку, потрібно карати таких громадян, які хочуть мати сфальсифіковані документи без отримання щеплення. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні починають клінічні випробування таблеток проти коронавірусу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини