Головна Новини Суспільство події В Італії судитимуть найманця "Л/ДНР"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Італії судитимуть найманця "Л/ДНР"

Чоловік вів активну агітацію в інтернеті

6 травня 2021, 20:15
Поділіться публікацією:

Суд італійського міста Мессіни заарештував 28-річного громадянина Італії, якого підозрюють у терористичній діяльності в лавах так званих народних республік на Донбасі. Про це повідомила пресслужба італійської поліції.

В Італії судитимуть найманця "Л/ДНР"

Поліція Італії - фото з відкритих джерел

За інформацією правоохоронців, чоловік до цього ніколи не бував в Україні і брав участь у воєнних діях за гроші. Крім цього, його підозрюють у злочинній діяльності більш ніж в одній державі. 

Слідство з'ясувало, що громадянин Італії потрапив до України у 2016 році й відтоді перебував у підпорядкуванні збройних сил окупантів. Також через соціальні мережі він вів активну антиукраїнську пропаганду й відкрито поширював інформацію про свою мілітарну діяльність.

Нагадаємо, що 5 травня 2021 року іспанські правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивствах як мінімум двох силовиків на Майдані у 2013 році. Тривалий час він жив у Барселоні, Мадриді та Валенсії. Останні дні проживав в ізольованому будинку міста Пусол. Після тривалого стеження іспанська поліція його заарештувала. Силовики повідомили, що під час заворушень у період Революції Гідності він був озброєний гвинтівкою і мав близько 60 патронів.

Додамо, що колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про те, хто віддав наказ про масові вбивства на Евромайдані у лютому 2014 року. За його словами, безпосередні накази про розстріл протестуючих віддавали тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки України Олександр Якименко. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Зазначимо, що нинішній Генпрокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що завершення розслідування і винесення вироків у справах Майдану можна очікувати вже вкінці 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини