Головна Новини Суспільство події Іспанська поліція затримала підозрюваного у вбивстві силовиків на Майдані: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Іспанська поліція затримала підозрюваного у вбивстві силовиків на Майдані: подробиці

Точна кількість потенційних жертв обвинуваченого поки невідома

5 травня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

Іспанські правоохоронці затримали чоловіка, якого підозрюють у вбивствах як мінімум двох силовиків на Майдані у 2013 році. Про це повідомляє пресслужба поліції Іспанії.

Іспанська поліція затримала підозрюваного у вбивстві силовиків на Майдані: подробиці

Поліція Іспанії - фото з відкритих джерел

Підозрюваний кілька років перебував у міжнародному розшуку. За словами поліцейських, у квітні 2020 року іспанські правоохоронні органи почали вести своє розслідування. Одночасно з цим іспанський аташе в Україні повідомив, що підозрюваний переховується в місті Пусол.

Як виявилося, чоловік постійно змінював своє місцезнаходження. Тривалий час він жив у Барселоні, Мадриді та Валенсії. Останні дні проживав в ізольованому будинку міста Пусол. Після тривалого стеження іспанська поліція його заарештувала. Силовики повідомили, що під час заворушень у період Революції Гідності він був озброєний гвинтівкою і мав близько 60 патронів.

Довідка: у листопаді 2013 року в Києві почалися масові протести через рішення президента Віктора Януковича про відмову від курсу України на європейську інтеграцію. Протести тривали до кінця лютого 2014 року. 20 лютого на Майдані і вулиці Інститутській відбувся масовий розстріл, у якому загинуло понад 100 осіб. За офіційними даними, за час Євромайдану було вбито 106 протестувальників і 16 співробітників правоохоронних органів.

Нагадаємо, колишній Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів про те, хто віддав наказ про масові вбивства на Евромайдані у лютому 2014 року. За його словами, безпосередні накази про розстріл протестуючих віддавали тодішній міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Служби безпеки України Олександр Якименко. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Зазначимо, що нинішній Генпрокурор України Ірина Венедиктова повідомила, що завершення розслідування і вироків у справах Майдану можна очікувати вже вкінці 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини