Головна Новини Суспільство події В Америці вперше в історії стратили трансгендера (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Америці вперше в історії стратили трансгендера (ВІДЕО)

Присяжні визнали провину підсудного, але не змогли погодити міру покарання, тому смертний вирок ухвалив суддя.

5 січня 2023, 06:45
Поділіться публікацією:








В Американському штаті Міссурі вперше за всю історію країни стратили трансгендера — 49-річна Ембер Маклоклін була позбавлена життя шляхом введення ін'єкції отрути.

В Америці вперше в історії стратили трансгендера (ВІДЕО)

Страта людини/ Фото: NBC News

Так, повідомляється, що Маклоклін, який на той момент був чоловіком, був визнаний винним у жорстокому вбивстві своєї подруги, скоєного у 2003 році. Тоді зловмисник зґвалтував і зарізав дівчину на ім'я Беверлі Гюнтер, а потім скинув її тіло біля річки Міссісіпі в Сент-Луїсі. Після цього злочинця було затримано, а його провину повністю довели прокурори.

Після потрапляння до в'язниці Маклоклін вирішив змінити свою стать і почав транс-перехід.

У ході тривалих судових засідань присяжні визнали провину Маклоклін, але не змогли узгодити міру покарання, тому смертний вирок ухвалив суддя. Декілька конгресменів виступили проти цього рішення, а громадськість збунтувалася. Адвокати просили замінити страту на довічне ув'язнення, але 3 січня 2023 року губернатор-республіканець Майк Персон відхилив прохання про помилування і вирок був виконаний. Маклафлін зробили смертельну ін'єкцію – у цей момент вона розмовляла з духовним наставником.

В Америці вперше в історії стратили трансгендера (ВІДЕО) - фото 2

Варто зазначити, що з відновлення на території США смертної кари в середині 1970-х років було страчено 1558 осіб. Усі, крім 17 страчених, були чоловіками.

Зазначається, що раніше не було відомо про жодний випадок страти відкритого трансгендерного ув'язненого. Маклафлін почав свій транс-перехід близько трьох років тому, коли він перебував у державній в'язниці у Потосі.

Цікаво, що у більшості штатів США необхідно, щоб усі без винятку присяжні одноголосно проголосували за винесення смертної кари, однак у Міссурі цього правила немає.

В Америці вперше в історії стратили трансгендера (ВІДЕО) - фото 3

Раніше "Коментарі" писали про те, що в мережі показали одну з найкривавіших російських тортур у Херсоні (ВІДЕО). Поруч із катовою камерою було виявлено стихійне поховання, в якому знаходилися тіла понад 35 людей. Передбачається, що через знайдену тортуру "проходили" жінки і навіть діти.

Читайте також: Хакери викликали додому до людей спецназ і транслювали це в мережі: у чому сенс. Зловмисників удалося затримати. На даний момент вони перебувають під слідством і їм загрожує тривале ув'язнення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини